Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Boottocht Amsterdam

40 gasten en vrijwilligers van de afdeling HAARLEM-SCHALKWIJK stapten op woensdag 25 maart in 6 BIOS-busjes om naar Amsterdam te gaan.

Daar gingen zij aan boord van de rondvaartboot M.P.S. de Zonnebloem. Het weer was een beetje druilerig, maar de stemming bleef uitstekend.

Nadat iedereen een plekje aan boord had gevonden werden wij  om ongeveer 10 uur welkom geheten door de schipper en zijn boordpersoneel. Terwijl wij verwend werden met koffie, thee en gebak stuurde de schipper zijn rondvaartboot door de Amsterdamse grachten.  Onderweg kregen we een goede uitleg wat er aan bakboord (links) en stuurboord (rechts) allemaal te zien was. En, ook al ken je Amsterdam goed, vanaf het water ziet alles er toch anders uit. Met een boot kom je natuurlijk op plaatsen waar je normaal nooit komt. Grote bewondering voor de schipper die zijn grote boot door de soms smalle grachten manoeuvreerde. Onder sommige bruggen is er nauwelijks speling tussen bovenkant boot en onderkant brug !

Terwijl we zo door de grachten voeren werd aan boord een smakelijke  lunch geserveerd. Een heerlijke Zaanse mosterd soep, sandwiches en een toetje.

Na een tocht van bijna 4 uur meerden we weer aan bij ons vertrekpunt. Daar werden we weer opgehaald door de BIOS busjes om ons terug naar Haarlem te brengen.

Iedereen was het er over eens dat dit een hele leuke dag was geweest.

Een les die we van deze dag hebben geleerd is dat rollators in principe niet mee aan boord kunnen, behalve als ze nodig zijn om een zuurstoffles mee ten nemen. Deze keer was de schipper zo vriendelijk om ze toch opgevouwen in het vooronder te stoppen, maar de volgende keer moeten we ze thuis laten. Gelukkig zijn er dan wel voldoende armen beschikbaar om te zorgen dat iedereen toch veilig aan boord komt.

Een klein foto-impressie ziet u door op de link hieronder te klikken :

Donna Meerveld

023-8111114
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk