Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Rondvaart met High Tea

Zonnebloem afdeling

Op 1 juli zat de Zonnebloem, afdeling Haarlem-Schalkwijk met een grote groep gasten op een rondvaartboot. Carla Mantoua (vrijwilligster) schreef daar een uitstekend verslag over. Veel leesplezier !

Op deze zonovergoten dag, de warmste 1 juli dag sinds de metingen 1901, arriveerden de gasten met de Bios busjes. (Bijna) iedereen werd keurig op tijd afgezet aan het Spaarne 11A bij rederij Post Verkadegroep. (Vlak voor het huis van Mart Smeets.)
Helaas werd 1 dame door de Bios niet opgehaald. We konden er niet op wachten tot zij alsnog gebracht zou worden, want de temperatuur beneden in de kajuit liep snel op.

Met wat vertraging door de water inspectie vertrokken we met 59 gasten en vrijwilligers, een kapitein, een bootsman en 2 mensen van de catering. Ditmaal waren er ook 6 gasten bij van de Zonnebloem uit Haarlem Oost met 2 eigen vrijwilligsters.

Onder een strak blauwe lucht zette we koers richting het zuiden naar Cruquius en konden we genieten van het voorbijkomende landschap. Tijdens de vaart zorgde een koel windje door de kajuit voor de nodige verfrissing. Ook op het achterdek en bovendek was het goed vertoeven.
Onderweg kreeg de boot nog verkoeling toen we onder de brug doorvoeren. Deze brug moest gekoeld worden met water i.v.m. de hitte!

Bij de Ringvaart sloegen we linksaf naar de Molenplas waar volop werd genoten in- en om het water.

Door ons werd ook volop genoten: na eerst de nodige bekertjes water kwam de thee en koffie met heerlijk divers gebak en zelfs een scone met clotted cream en jam. Normaal is het een lopend buffet maar gezien de ruimte en de hitte liepen de vrijwilligers rond met bordjes vol zoetigheden en kwam Wilma nog langs met een mand vol lekker belegde broodjes met kaas of salade.

Op de Molenplas is de Adriaan Pauw gedraaid en weer terug gevaren naar het Spaarne. We zijn nog een stukje doorgevaren tot de molen waar Wilma haar geboortehuis aangewezen heeft en waar het “papagaaien vrouwtje” gewoond heeft. Keurig op tijd legde de kapitein om 15.00 uur weer aan en kon het afmeren beginnen. Middels een liftje naar de kajuit konden de rolstoelen makkelijk weer naar boven.

Altijd weer even spannend of je de rollator wel weer mee krijgt voor sommige gasten en of de bus komt maar ook dat is weer allemaal gelukt! Drie kwartier later was, met extra hulp van de kapitein, iedereen weer van boord.

Met dank aan de organisatie door Wilma, de Post Verkadegroep voor de catering, de Bios voor het vervoer en de vrijwilligers die mee waren en tussen het serveren door best konden genieten van het tochtje, was het een geslaagde dag voor de meeste gasten!

De vrijwilligers:
Emmie van Parera, Miny van Ee, Carla Mantoua, Wilma Schreurs, Hubert Gartsen, Carla Steemers, Peter Schouten, Erna Essenberg, Ingrid Goossens, Betty Eckhart en Inge van Roode.

Quote gasten:
“Het is niet leuk maar heeeeel leuk” (zoals haar kleinzoon zou zeggen).
“Toppie”

Verslag: Carla Mantoua Vrijwilligster Zonnebloem Schalkwijk

Bekijk de foto's van Jean Pierre Huijbregts, Carla Mantoua en Peter Schouten door op onderstaande link te klikken.

Donna Meerveld

023-8111114
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk