Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Museumplusbus

Zonnebloem afdeling

De Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. Wij deelde deze dag met meerdere afdelingen uit Haarlem. Wat een prachtig initatief.

Ingeloot voor de museumplusbus wat een fesst, omdat we als afdeling Schalkwijk dit heugelijke feit wilde delen hebebn we andere afdeling uitgenodig om mee te gaan. Een leuke manier van elkaar eens ontmoeten anders dan de email. En wat was het een voltreffer. Hiebij een verslag van een van de afdelingen. Zeker voor herhaling vatbaar. 

Vrijdag 19 januari 2017

Met dank aan Bank Giro Loterij en de afdeling Schalkwijk hebben wij, tien gasten en drie vrijwilligers, een geweldige dag gehad in het Rijksmuseum.

Stipt op tijd stond de prachtig nieuwe bus klaar bij het winkelcentrum in Schalkwijk, waar wij welkom werden geheten door gastvrouw Annelies en chauffeur Ramon van Museum Plus. Chauffeur Ramon was juist deze dag tien jaar in dienst en kreeg bij onze groep de vuurdoop van de nieuwe bus, want de lift wilde niet omhoog. Daar stonden we dan. Ramon bleef uiterst rustig, drukte op de knoppen en… er gebeurde niets. Na een paar keer flink op en neer gesprongen te hebben op de plank, kwam de boel in beweging en klonk er applaus voor Ramon.

Na een voorspoedige rit naar Amsterdam werd ons een heerlijke lunch met koffie of thee aangeboden in het Zuiderbad. We werden nog even overvallen door een hagelbui, maar dat kon de pret niet drukken. Na de lunch nog een korte wandeling naar het Rijksmuseum, waar we in drie groepen werden verdeeld en met een gids naar de 2e etage gingen en de Gouden Eeuw mochten bewonderen, want we komen natuurlijk ook voor de Nachtwacht. Nachtwacht. De gids vertelde ons de volgende bijzonderheden: Het schilderij zit vol geheimen en symboliek. Kijk dan eens bewust naar het meisje. Volgens de gids kan dit uitgelegd worden als een mascotte. Zij heeft aan haar jurk een dode kip hangen, met de pootjes naar boven. Dit blijkt te verwijzen naar de naam van de groep ‘de Klauweniers’. Het gezicht van het meisje lijkt op Saskia, de pas overleden vrouw van Rembrandt. Op deze afdeling hebben we ook de schilderijen van Jan Steen en Vermeer gezien en nog vele anderen. Gelukkig was er ook nog tijd om het prachtige delfts blauw te zien en de rijk gemeubileerde poppenhuizen.

In de centrale hal werden vroeger de kaartjes verkocht en waren de muur wit. Genieten van de prachtige muurschilderingen, enorme glas in lood ramen en een schitterende vloer. Hier werden we gewezen op het feit dat dit vroeger de poort van Amsterdam was. 150 jaar geleden waren achter deze poort nog weilanden en molens. We wilden natuurlijk nog veel meer zien, maar het was tijd om naar de bus te gaan. Er werd nog veel nagepraat in de bus en we waren het er allemaal over eens wat een geweldig initiatief dit is van de Bank Giro Loterij. De gasten hebben genoten en wat is het leuk om vrijwilliger te zijn op deze manier.

Dank aan allen die dit mogelijk gemaakt hebben.

Ans Captein
De Zonnebloem, afdeling Spaarndam

 

 

De Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag een groep senioren naar één van de twaalf deelnemende musea. Het gaat om senioren die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. Zonder de bus geen Rembrandt of Van Gogh voor deze mensen en dat zou jammer zijn. Vaak komen onze deelnemers uit verzorgingstehuizen, maar ook andere groepen senioren kunnen - mits ze voldoen aan de criteria - mee met de bus. En dit allemaal dankzij de ruim 800.000 deelnemers van partner BankGiro Loterij.

Donna Meerveld

023-8111114
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk