Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Hermitage

20181126110201jpg

Op maandag 26 november vertrokken we van het parkeerterrein bij Hotel Haarlem Zuid richting de Hermitage (Amsterdam natuurlijk)

Het was dank zij het 10 jarige bestaan van de Museum Plus Bus dat we, samen met gasten van de afdelingen Oost, Ter Cleeff en Spaarndam, een extra uitstapje naar de Hermitage in Amsterdam konden maken.

Dat lieten we ons natuurlijk niet ontzeggen, dus reden we met 45 mensen naar de Amstel in Amsterdam. Daar aangekomen, mochten we ons eerst laven aan de koffie en thee.

Daarna volgde een rondleiding door de hoogtepunten van het museum. De drie gidsen wisten ons vele interessante dingen te vertellen over het museum. Vooral de thema tentoonstelling "classic beauties" maakte grote indruk. Prachtige beelden uit de 18e eeuw, die waren geinspireerd op de opgegraven beelden in Italië uit een nog vroegere periode streelden ons oog.

Na een mooie lunch, waarbij we bijna verdronken in de enorme kop tomatensoep, mochten we nog even op eigen houtje op sjouw door het museum. De film over het gebouw en de historie waren een hoogtepuntje. Vroeger was dit museum namelijk een oude-vrouwenhuis en dat was best bijzonder. In het buitenland was men verbaasd over het mooie gebouw voor de arme weduwvrouwen. "In Holland bouwen ze een paleis voor oude vrouwen"

Uiteindelijk stapten alle oude mannen en vrouwen weer de bus in en reden we terug naar Haarlem.

Met dank aan Ria van de Museum plus bus en alle vrijwilligers van de Zonnebloem die ons hebben bijgestaan bij dit leuke uitje, nog één vraag: "wanneer is de volgende keer?"

 

 

Donna Meerveld

023-8111114
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk