Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Tuinpicknick geslaagd

Zonnebloem afdelingsnieuws

Een leuk verslag van deze gezellige dag!

Met een weersvoorspelling van enorme regenbuien, na een aantal weken van prachtig zomer weer,was vandaag de tuinpicknick.

Om 10.00 uur kwamen de meeste vrijwilligers bij elkaar bij het tuinencomplex “Ons Buiten” aan de Boerhavelaan in Haarlem Schalkwijk, om de ruimte te versieren.

Zonnebloem vlaggen en gekleurde vlaggetjes werden opgehangen en gezellige kleedjes op de tafels gelegd. Ondertussen vonden in de keuken al de voorbereidingen plaats voor de inwendige mens nadat Etienne van de JUMBO, die de Zonnebloem sponseren, zijn producten afgeleverd had.

De eerste gaste was al om 10.30 uur aanwezig maar het duurde tot 11.45 uur eer alle gasten lekker aan de koffie zaten. Helaas zijn wij afhankelijk van de Regio Rijder en dat liep deze ochtend niet soepel. Het droge weer en de lekkere koffie met cake maakte veel goed!

Het nieuwe jassen systeem lijkt te werken; de gast krijgt een nummertje en de copie hiervan deden we met een paperclip aan de jas. Zo konden we snel de jas terug vinden van de gast.

Frank, onze tijdelijke secretaris, gaf een uitleg over de wisseling van het voltallige bestuur waardoor er dit jaar aanzienlijk minder activiteiten zullen zijn voor onze gasten, dat we een nieuwe start maken en hopen dat het bestuur snel weer volledig op sterkte zal zijn.

Ook verwelkomde Frank onze 2 nieuwe en jonge, vrijwilligsters Tessa en Lujain uit Syrie. Er was bewondering zoals zij na een paar maanden al het Nederlands beheerst! Verder als nieuw gezicht Claudia, onze regelnicht voor activiteiten.

In verband met het onzekere weer vertrokken de gasten die hier belangstelling voor hadden, na de koffie in 1 goep door het tuinen complex.

Zelf ging ik met Kitty Roomer op pad. We zagen prachtige bloementuintjes, anderen hadden een groententuin of gewoon een lekkere tuin met veelal kinderspeelgoed. Een enkele tuin had nog veel aandacht nodig. Het oppervlakte van een tuin kan wel 300 m2 zijn. Beiden waren wij verbaasd over dit prachtige complex! Daar wij de laatsten in de rij waren kreeg Kitty prachtige bloemen van een tuinder. We zagen ook een laantje, de Kees Simmermanlaan, Kitty kent deze mijnheer van vroeger.

Rond 12.30 uur werd de, altijd lekkere, tomatensoep geserveerd waarna de broodjes op tafel kwamen met mooi opgemaakte borden met kaas en worst en een schaaltje jam. Als “toetje” was er beschuit met aardbeien en slagroom. Toen om 13.30 iedereen uitgegeten was werden de voorbereidingen getroffen voor de Bingo.

Uiteraard moesten bijna alle ballen weer uit de zak eer er een Bingo viel. Hierna konden de gasten een drankje kiezen waarbij het advocaatje slagroom weer gretig aftrek had. Lekkere kannen sap kwamen op tafel met kaasstengels en frituurhapjes. Er werden nog wat plantjes en eieren gekocht bij het winkeltje.

Rond 15.00 uur kwamen de eerste chauffeurs alweer onze gasten ophalen. Helaas ging dat ook nu niet vlekkeloos; voor een dame was niet doorgekomen dat mevrouw in een rolstoel zit en kon daardoor niet mee met haar chauffeuse. Gelukkig was de chauffeur met een geschikt busje bereid om haar haar huis te brengen. Zeer dankbaar voor dit gebaar konden wij een fantastische dag afsluiten met elkaar. 

Graag wil ik de vrijwilligers Barend en Elisah van Ons Buiten bedanken voor hun gastvrijheid en hulp bij deze dag. Barend heeft er o.a. voor kunnen zorgen dat de vloer bij de wc's niet meer spekglad waren. Ook de chauffeurs van de Regio Rijders die onze gasten weer veilig vervoerd hebben maar vooral de JUMBO die zoveel lekkers beschikbaar stelde om onze gasten in het (Zonnebloem)zonnetje te zetten! 

Komend weekend zijn er bij “Ons Buiten” open tuindagen. Leuk om te bezoeken!

Zonnige groet,


Carla Mantoua

 

Donna Meerveld

023-8111114
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk