Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Paasconcert Heemsteedse philharmonie

Het Heemsteeds Philharmonisch Orkest luidt de lente in met romantische Spaanse en Duitse klanken Een romantisch begin van de lente wordt het: op 1 april om 15.00 uur speelt het HPhO in de Pinksterker

Het Heemsteeds Philharmonisch Orkest luidt de lente in met romantische Spaanse en Duitse klanken

Een romantisch begin van de lente wordt het: op 1 april om 15.00 uur speelt het HPhO in de Pinksterkerk een romantisch programma “Primavera romántica”.

Hoogtepunt van de middag is het wereldberoemde Concierto de Aranjuez met gitarist Sander van Willigenburg.

 

Sander van Willigenburg, gitarist

Sander van Willigenburg sloot als laureaat zijn Masterstudie aan het conservatorium af, waar hij

studeerde bij Irina Kulikova. Tijdens zijn studie viel Sander al in de prijzen op internationale

gitaarconcoursen en gaf hij solo recitals op verschillende podia in Nederland en daarbuiten.

Zijn ambitie voor een uitvoerende carrière werpt vruchten af. Recent was hij maar liefst twee maal

live te horen in het radio 4 programma 'Opium op 4'. Daarnaast gaf Sander een concert in de

Spiegelzaal van het concertgebouw Amsterdam.

Behalve als klassiek gitarist, is hij uitvoerend in meerdere stijlen. Zo speelde Sander recent op

elektrisch gitaar met orkest philharmonie Zuid-Nederland in het project 'Spicey Classics'.

 

Het programma:

Joaquín Rodrigo (1901-1999) componeerde het iconische Concierto de Aranjuez in 1939 in Parijs. Het werk groeide uit tot “de Bijbel” voor de gitaar. De musicus én de luisteraar kunnen elke keer iets nieuws ontdekken. Het contrast tussen licht en donker staat symbool voor alles wat mensen doen – ook in muziek en beeldende kunst. Dat boeit. Rodrigo slingert ons heen en weer tussen vederlichte gevoelens en zwarte melancholie. Het bekendste deel uit de compositie is het Adagio; de melodie wordt vaak gebruikt in films, series en reclamefilmpjes en wordt door veel mensen herkend.

 

Ook de derde symfonie van Robert Schumann, “de Rheinische”, zit vol contrasten, geïnspireerd op een reis die de componist maakte door het Rijnland. Schumann was geïnspireerd door de meanderende Rijn in een zonovergoten landschap. Deze derde symfonie behoort tot het beste dat de Duitse Romantiek heeft voortgebracht. Bij uitstek muziek die je het gevoel geeft: eind goed, al goed.

 

Toen het programma voor dit concert gemaakt werd door dirigent Dick Verhoef, ruim een jaar geleden, kon niemand vermoeden dat Catalonië op dit moment zo in de actualiteit zou zijn. Het is wervelende muziek, net als de recente nieuwsberichten over deze Spaanse provincie die zich wil afscheiden van Spanje.

 

Programma:

 

Robert Schumann (1810 -1856) - Derde Symfonie, opus 97 (1850)

  Lebhaft

  Scherzo

  Nicht schnell

  Feierlich

  Lebhaft

 

Joaquin Rodrigo (1901 -1999) - Concierto de Aranjuez voor gitaar en orkest (1939)

  Allegro con spirito

  Adagio

  Allegro gentile

 

Isaac Albéniz (1860 -1909)      - Catalonia (Suite populaire, 1899)

 

Zondag 1 april – 15.00 uur

Pinksterkerk

Camplaan 18 - Heemstede

Kaarten: vanaf €15 inclusief 1 consumptie via www.hpho.nl

Donna Meerveld

023-8111114
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk