Bezoek Paleis het Loo.

Een dag met een gouden randje”, Zonnebloem Heteren op het Loo

Zo noemde een van de gasten het bezoek dat de afdeling Heteren van de Zonnebloem op vrijdag 9 mei bracht aan paleis het Loo in Apeldoorn. Het was in alle opzichten een dag met een gouden randje.
Dat begon al met de rit naar Apeldoorn toe. De chauffeur trakteerde het gezelschap op een prachtige toeristische route over de Veluwe. Als een volleerde reisleider wist hij onderweg allerlei bijzonderheden te vertellen over de vele mooie plekjes waar we langs reden.
In Apeldoorn stonden vrijwilligers van de Zonnebloem klaar met rolstoelen, geen overbodige luxe voor onze gasten, want de afstanden zijn groot op het Loo. Na koffie en appelgebak ging de ene groep de tuinen in en de andere begon aan een rondleiding door het paleis. Je komt ogen te kort om al het moois in je op te nemen; de schitterende, vaak vergulde, beelden en waterpartijen in de tuin of de slaapvertrekken waar vroeger onze vorsten in hun naar onze begrippen kleine bedjes de nacht doorbrachten. Ook de 3 nieuw staatsie portretten van onze koning waren te zien. Iedereen was onder de indruk van alle pracht en praal.
Na een lekkere lunch gingen de meeste gasten nog een kijkje nemen in de Koninklijke stallen met als extra attractie de demonstraties van de paarden, die normaal in Den Haag voor de Gouden koets staan, met verschillende rijtuigen.
Om 4 uur vertrok het gezelschap weer naar Heteren. De vrijwilligers hadden er een best zware klus opzitten want niet alle paden zijn verhard en dan is een rolstoel duwen geen sinecure. Toch waren ook zij weer heel tevreden dat ze de gasten een prachtige dag hadden kunnen bezorgen.
Een dag met een gouden randje. Ook al omdat op gezette tijden de zon toch achter de wolken tevoorschijn kwam en de paar regenbuien dan ook weer snel vergeten waren.

 

Rens de Bot

06-12853553
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops