2018 Leeuwarden culturele hoofdstad

img-20180818-wa0009jpg

Activiteiten: jubilea, nieuwjaarsreceptie, wintermiddag, paaslunch, boottocht, Aqua Zoo, 1 op 1 activiteit, nationale ziekendag, vrijwilligersuitje, sinterklaasbingo, paas- en kerstpakketten

Jubilea: Janneke, Henny en Siebe zijn dit jaar 5 jaar vrijwilliger, Liesbeth, Lieneke en Marijan zijn 10 jaar bij onze afdeling, Hillie en Lineke zijn 15 jaar vrijwilliger, Jetty al 25 jaar.

Myriam stopt na bijna 20 jaar als vrijwilligster, waarvan een lange periode als bestuurslid Activiteiten. Ineke stopt met bestuurswerk, in totaal heeft zij 12 jaar in het bestuur gezeten als penningmeester.
Myriam en Ineke bedankt!

Nieuwjaarsreceptie: donderdag 4 januari bij Clara thuis deze keer. Een gelukkig nieuw zonnebloemjaar!  Met een lekker drankje en hapje konden we allemaal weer even bijpraten, één van de vrijwilligsters las een gedicht voor. U kunt een indruk krijgen van deze avond, door te kijken op: Facebook zonnebloem Leeuwarden oost

Wintermiddag: deze middag werd verzorgd door “Tetje van Toen” , ze nam ons mee op een muzikale reis door de tijd en kletst op humoristische wijze de boel aan elkaar, met het programma “De hort op”

Paaslunch: in wijkcentrum  ’t Knooppunt’ organiseren we dit jaar een paaslunch. 
Gezellig samen een broodje eten, ieder op zijn paasbest, elkaar ontmoeten en bijpraten.

Boottocht: met prachtig zonnig en warm weer varen we naar Eernewoude, over het Pikmeer, de Wijde Ee, langs de Hooidammen en de Veenhoop, op de terugweg door het Nationale Park de Alde Feanen. De muziek werd verzorgd door de groep ‘Malkander’ We kijken terug op een zeer geslaagde middag.

Lotenverkoop: De loten zijn binnen en de ieder vrijwilliger krijgt een envelop met loten mee om te verkopen. Er is een rooster gemaakt voor de verkoop bij de AH XL. Dit is op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei.

Aqua Zoo: Ook dit jaar gaat De Zonnebloem Leeuwarden-Oost op veelvuldig verzoek naar Aqua-Zoo. De ontvangst is met koffie/thee en appelgebak, en na de wandeling door het park is er nog een snack met frisdrank.

juli/augustus: deze periode is er tijd voor 1 op 1 activiteit met onze gasten, Lolkje en Anneke hebben al een uitje gehad met hun gast, ze zijn op de Achmeatoren geweest en naar de Blokhuispoort.
Juist die persoonlijke aandacht is zo belangrijk.

juli/augustus:   Hartenwensen Rikistichting, dit jaar waren de wensen o.a. naar dierenpark Emmen, tocht naar geboortedorp Rolde, lunch in het van der Valk Hotel, winkelen in Sneek, bioscoop bezoek, boswandeling gaan maken met een High Tea, naar de fontein in Franeker en Harlingen, daar gewinkeld en vervolgens op een terras aan zee gegeten. De dames hadden de dag van hun leven.

Vrijwilligersuitje: Vrijdag 14 september 14.00 uur gaan we op weg naar Noord-Burgum, naar de klompenmakerij van de  familie Scherjon waar we uitleg kregen over de geschiedenis van het gebouw en het ontstaan van de klompenmakerij. Na de koffie met gebak mochten we op eigen gelegenheid door het klompenmuseum struinen en daarna was het tijd voor een spelletje midgetgolf op klompen.
Kor stond op ons te wachten voor een BBQ, heerlijk hebben we daar gegeten van de salades en peertjes die door Thea, Catharina en Lolkje  waren gemaakt.
Lolkje en Kor hartstikke bedankt voor de gastvrijheid bij jullie thuis.

Nationale ziekendag: Deze middag staan de gasten zelf centraal! De eerste 20 minuten was er high tea, de volgende 20 minuten deed men een spelletje, dit varieerde van mens erger je niet, tot sjoelen, kwartetten, etc. . Wanneer de kookwekker ging, werd alles gewisseld, de kopjes werden weer voor de gasten gezet en het spel op de tafel ernaast, zo hoefden de gasten niet steeds op te staan. Het was een drukke middag, er moest hard “gewerkt” worden, maar we kregen vele complimentjes dat het zo gezellig was!

woensdag 3 oktober: herfstactie in de Week tegen Eenzaamheid (27 september t/m 6 oktober) de ‘Rikistichting’ en ‘Coalitie Erbij’ namen de kosten voor hun rekening
Deze morgen, in het MFC in Camminghaburen, zat niemand anoniem in de zaal, ieder had een naambordje voor zich staan, iedereen was een VIP deze dag. Tijdens de koffie kwam groep 7 van basisschool Trianova bij ons te gast, ze hadden vellen tekenpapier en houtskoolpotloden bij zich om onze gasten te tekenen, er kwamen prachtige portretten tevoorschijn! De groentesoep met balletjes vond gretig aftrek en ook het broodje kroket smaakte goed, onder het eten werden een paar gedichten voorgelezen

Sinterklaasbingo: in wijkcentrum ’t Knooppunt is een gezellige bingomiddag in het teken van Sinterklaas. Om de voorpret te vergroten, mogen de gasten een verlanglijstje invullen!

 

Sieta Kramp

‭(058) 266 22 30‬ of ‭(06) 22 06 27 11‬
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken