Nieuwsbrief

Nieuwsbrief nr 1 In januari 2023 hebben al onze gasten en vrijwilligers onze eerste nieuwsbrief ontvangen. In de nieuwsbrief staan alllerlei wetenswaardigheden van en over onze afdeling.

Voor u ligt de allereerste nieuwsbrief van de Zonnebloem afdeling Monnickendam e.o.. We zijn van plan om u regelmatig te informeren over allerlei zaken rond onze afdeling van de Zonnebloem: weetjes, nieuwtjes, activiteiten, plannen, e.d.
Het is één van onze goede voornemens, want we willen de Zonnebloem meer bekendheid te geven, u beter informeren en de saamhorigheid onder elkaar vergroten.

We vinden het belangrijk dat u regelmatig iets hoort van ons. Mocht u vragen hebben dan kunt u die stellen aan uw contactpersoon, hierover meer in de deze brief.
Ook kunt u een mail sturen aan Tineke Steur, haar emailadres is: tineke.steur55@gmail.com.
Binnen onze afdeling zijn 18 vrijwilligers actief. Drie bestuursleden en 15 vrijwilligers met ondersteunende taken, zoals het bezoeken van gasten, het ondersteunen tijdens uitjes en activiteiten, het bezorgen van post e.d.

Deze 15 vrijwilligers zijn voor een aantal gasten contactpersoon. U kunt hen aanspreken, als ze bij u aan de deur komen om iets te brengen.
We hopen natuurlijk dat we meer vrijwilligers vinden die ons en u kunnen helpen om samen op te trekken.

TERUGBLIK

Na twee jaar corona zijn we weer gestart met onze activiteiten.
In april heeft u van ons een paaspresentje ontvangen. Van verschillende gasten hebben we gehoord, dat het inmiddels gebruikt wordt en dat de chocolaatjes lekker waren.
Op 12 mei hebben we een prachtig uitje gehad. Met een rondvaartboot zijn we vanaf het IJ in Amsterdam vertrokken voor een rondvaart door Amsterdam, vervolgens een rondje om Amsterdam en
rond 17.00 uur keerden we weer terug in Amsterdam.

Onderweg werden we voorzien van koffie met gebak, een kleine lunch en in de middag nog een lekker drankje toe. Voldaan en tevreden kijken we terug op deze dag.

 page1image59821104page1image59821312

Op 15 oktober is een groep gasten naar een voorstelling in de Taborkerk in Purmerend geweest. Tijdens de voorstelling kon men luisteren naar liedjes en sketches van Annie M.G. Schmidt. Uiteraard werd er ook volop meegezongen.
Ook in december was er weer iets georganiseerd. Alle gasten ontvingen een mooie kerstkaart met een Kerstattentie.

Bij de fam. Terra werden door een groepje gasten kerststukjes gemaakt. Na afloop nog een
heerlijke kop soep en toen weer naar huis. Thuisgekomen kregen alle kerststukjes een mooi plekje en kon men genieten van de lichtjes in de stukjes.

Verder heeft een aantal gasten regelmatig bezoek gehad van een vrijwilliger. Een praatje, een spelletje, met een kopje koffie of thee en met enkele gasten werd gewandeld, als het weer het toeliet.

Zonnebloemboot

De Zonnebloem beschikt al jaren over een speciale boot, waar mensen die fysiek ondersteuning nodig hebben, mee op vakantie kunnen.
Afgelopen jaar zijn twee van onze vrijwilligers als algemeen vrijwilliger mee geweest om aan boord te helpen. Op maandagochtend werden ze daar verwacht om uitleg te krijgen over de taken, die er gedaan moesten worden. Helpen in de keuken, schoonmaken, maar ook de gasten begeleiden bij hun uitjes. Vanwege de lage rivierstand van de Rijn, bleef de boot in Nederland. Maar het maakte de reis niet minder leuk.

Na een week varen kwamen ze zaterdagmorgen weer terug in Arnhem, de thuishaven van de Zonnebloem rivierboot.
Het was een mooie ervaring, waar met een goed gevoel en veel plezier op teruggekeken wordt. Het is voor herhaling vatbaar.

Ook u kunt als gast tegen betaling met de Zonnebloemboot mee. De boot heeft vele faciliteiten om voor een optimaal comfort te zorgen. Aan boord is ook een grote groep verpleegkundige vrijwilligers om ondersteuning en hulp te bieden op medisch gebied.
Met alle gasten is een intake om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal geholpen kan worden. De reizen vinden plaats in Nederland en in Duitsland op de rivieren en het IJsselmeer.
Kijkt u voor meer informatie op de website: 

hpps://www.zonnebloem.nl/doe-mee/vakanties/vaarvakanties/overzicht-vakanties

WIST U DAT .....

  • -  Wij graag adreswijzingen door willen krijgen als u verhuist;

  • -  Dat we niet van alle gasten een noodadres hebben, om indien nodig, contact mee te kunnen opnemen;

  • -  We graag willen weten als de ondersteuning die u nodig heeft, verandert.

Tineke Steur

076 564 64 64
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals