Nieuwsbrief april 2023

In de nieuwsbrief staan alllerlei wetenswaardigheden van en over onze afdeling.

LENTE

Voor u ligt een tweede nieuwsbrief van onze afdeling van de Zonnebloem. We zitten inmiddels midden in de lente periode, Hoewel we dit als ik deze nieuwbrief schrijf nog niet erg merken aan de temperatuur. Wel zien we om ons de heen de natuur weer ontluiken, dat is toch altijd weer en mooi gezicht.
Bij de lente horen de Paasdagen. Onze afdeling wilde deze dagen niet zomaar voorbij laten gaan en we hebben ervoor gezorgd dat u allen een kleine Paasattentie heeft ontvangen.
Op 29 maart hadden we met elkaar een gezellige lunch in het RK clubhuis aan het Noordeinde. Ook de bingo die we tussendoor hadden viel in goed aarde, iedereen ging met en klein prijsje naar huis. Houd u onze brieven in de gaten, want we hebben plannen om meer activiteiten te organiseren.

VAKANTIEWEEK ELSLOO

Dit jaar zijn de vakanties die door de regio georganiseerd worden, ook weer van start gegaan. Van 27 maart t/m 31 maart vertrokken we met 23 gasten en 18 vrijwilligers, waaronder Martine van Dam en Tineke Steur als vrijwilligsters en 3 gasten van onze afdeling, naar de Vrije Vogel in Elsloo (Friesland).

Rond 11 uur vertrokken we met de bus om rond 13.00 uur aan te komen bij de Vrije vogel, waar we met een heerlijke lunch verwelkomd werden. De hele week hebben we ons daar goed vermaakt. Er werd gewandeld in de omgeving, er was een excursie naar het Douwe Egberts museum, er werd geknutseld, we deden spelletjes en er werd gekaart. ‘s Avonds was er een optreden van het duo Wieke en Annemarie met bekende Nederlands liedjes, waarbij er menig voetje van de vloer ging, er was Bingo met mooie prijzen, kortom veel gezelligheid.

Ook het eten was heerlijk, appeltaart, pannenkoeken, broodjes kroket, er werd goed voor ons gekookt. Voldaan en tevreden keerden we vrijdag weer terug naar huis. We kijken terug op een heerlijke vakantie.
De volgende vakantieweek voor onze afdeling staat gepland op 25 maart 2024 naar Bergeik.

page1image60106496 page1image60106912 page1image60107120 page1image60107328

SLAG OP DE ZUIDERZEE

Er ontspon zich een strijd om de macht die in Noord-Holland uitgevochten werd met o.a. ‘het beleg van Alkmaar’ en de ‘Slag op de Zuiderzee’
Net als in 1973 wordt deze slag in 2023 herdacht van 6 juli t/m weekend van 8 en 9 oktober 2023, met als hoogtepunt de periode van 6 t/m 16 juli met tal van festiviteiten. Dan zullen de stadspoorten die Monnickendam vroeger kende weer opgebouwd zijn, is de binnenstad versierd en zullen de bewoners zoveel mogelijk verkleed gaan volgens de mode van 1573. Tijdens deze periode zijn er vele activiteiten gepland voor jong en oud, zoals de bestorming van de Zuiderpoort, de Slag op zee, optredens in de binnenstad door verschillende gezelschappen. Het uitgebreide programma kunt u op de website : www.slagopdezuiderzee2023.nl bekijken.

Voor de ouderen, dus ook voor de gasten van onze afdeling van de Zonnebloem, wordt er op 10 juli in de Grote Kerk een lunch georganiseerd. Tijdens deze lunch zijn er verschillende acts en sketches te zien.
Voor deze lunch wordt een bijdragen van € 10,00 gevraagd. U kunt vooraf een plekje reserveren via de website: www.slagopdezuiderzee2023.nl

of bij het SPW (VVV) kantoor, Zuideinde 1, Monnickendam.

WIST U DAT .....

  • -  Onze afdeling van de Zonnebloem dit jaar 50 jaar bestaat

  • -  Wij dit op een later moment zullen vieren

  • -  Wij graag adreswijzingen door willen krijgen als u verhuist;

  • -  Dat we niet van alle gasten een noodadres hebben, om indien nodig, contact mee te kunnen

    opnemen;

  • -  We graag willen weten als de ondersteuning die u nodig heeft, verandert.

De Slag op de Zuiderzee op 11 oktober 1573 was een treffen tussen de watergeuzen en een Spaanse-Vlaamse vloot, die werd gewonnen door de watergeuzen.

De periode 1572–1576 in de Tachtigjarige Oorlog is de fase vanaf de geuzenopstand tegen het Spaanse Rijk die begon met de inname van Den Briel op 1 april 1572 tot aan de Pacificatie van Gent op 8 november 1576. Vanaf mei 1572 kregen de geuzen steun van de verbannen stadhouder Willem van Oranje en zijn bondgenoten.

Tineke Steur

076 564 64 64
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals