Nieuwsbrief juni 2023

Al eerder meldden wij u dat we de Slag op de Zuiderzee van 1573 gaan herdenken en vieren in Monnickendam.

Al eerder meldden wij u dat we de Slag op de Zuiderzee van 1573 gaan herdenken en vieren in Monnickendam.
Net als in 1973, wordt momenteel de hele binnenstad versierd en worden er weer stadspoorten neergezet.

Voor jong en oud worden er gedurende de hele periode activiteiten georganiseerd; middeleeuwse en andere muziek in de binnenstad, middeleeuwse sketches, verschillende etentjes en spektakels als de bestorming van de Zuiderpoort en het naspelen van de slag op de Zuiderzee.
Zie voor alle activiteiten de website , www.slagopdezuiderzee2023 en de folder die u al in de bus heeft gekregen of binnenkort zal ontvangen.

Wij, als Zonnebloem hebben in deze periode samen met andere instanties de onderstaande activiteiten voor o.a. de deelnemers van de Zonnebloem georganiseerd.

FEESTMIDDAG IN SWAENSBORCH op 4 juli 2023

Op woensdag 4 juli is er voor de bewoners van Swaensborch, de bewoners van de aanleunwoningen van Swaensborch en de leden van de Zonnebloem een feestmiddag.
In de grote zaal komen we samen en onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers, een drankje of advocaatje, zal de zanger Renée Eshuijs voor ons optreden.
Er zullen vast liedjes bij zijn, waarbij u gezellig mee kunt zingen en dansen.
Om 14.30 uur begint de muziek, de zaal gaat open om 14.15 uur. Om 16.30 uur sluiten we de middag af. De toegang bedraagt € 5,00.
Let op er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.
U kunt zich opgegeven door onderstaand strookje in te vullen en voor 1 juli in te leveren.
VOL = VOL

GEUZENLUNCH VOOR OUDEREN IN DE GROTE KERK OP 10 juli 2023

In samenwerking met “Samen Eten” en de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk Monnickendam (SGOM)”, de Bolder en de stichting Slag op de Zuiderzee 2023, organiseert Pitto op maandag 10 juli een geuzenlunch voor Waterlandse ouderen. Tijdens de lunch zullen het meezingkoor en het Watergeuzen Straattheater voor vermaak zorgen. Kaartjes à € 10 zijn verkrijgbaar bij Nimoboek, Primera en de Bolder. Wilt u heen en heeft u nog geen kaart dan kunt u ook nog via de Zonnebloem een kaart kopen. Wij hebben een klein aantal kaarten (15) gereserveerd om zelf te kunnen verkopen. Bij over aanmelding zullen we gaan loten om de kaarten.

Voor een toegangsbewijs via de Zonnebloem graag het onderstaande strookje voor 1 juli invullen en inleveren bij Chris Schaatsbergen.

FEESTELIJK OPTREDEN VAN OLYMPIA/CON BRIO BIJ SWAENSBORCH op 11 juli 2023

Op 11 juli zal muziekvereniging Olympia/ConBrio ’s avonds om een uur of half acht in samenwerking met een koor een muzikale aubade verzorgen rond Swaensborch.
U hoeft zich hiervoor niet opgeven en de toegang is gratis. Deze activiteit is toegankelijk voor iedereen, ook voor niet leden van de Zonnebloem.

DE SLAG OP DE ZUIDERZEE LIVE VOLGEN OP GROOT SCHERM op 15 juli 2023

Op 15 juli wordt de Slag op de Zuiderzee nagespeeld. Voor bewoners van Swaensborch en aanleunwoningen en leden van de Zonnebloem, die dit niet op de dijken, of vanaf schip ( tegen betaling) kunnen bekijken, wordt er in Swaensborch een groot scherm neergezet.
Samen kunnen we dan onder het genot van en hapje en een drankje het spektakel volgen.
U bent van harte welkom vanaf 15.00 uur.

Ook hiervoor kunt u zich met onderstaand strookje voor 1 juli opgeven.

OVERIGE ACTIVITEITEN

Uiteraard kunt u ook aan de overige activiteiten deelnemen die tijdens de Slag op de Zuiderzee 2023 georganiseerd worden.
Zie hiervoor de website : www.slagopdezuiderzee2023.nl of de folder.

Contactadres de Zonnebloem : Tineke Steur : tineke.steur55@gmail.com tel 06-10066956

Tineke Steur

076 564 64 64
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals