2024.2 Nieuwsbrief

We zitten nu midden in de Lente. Het ene moment lijkt het ook lente, bomen en planten lopen uit, zonnetjes erbij, maar het andere moment lijkt het meer herfst, regen, wind en kou

We zitten nu midden in de Lente. Het ene moment lijkt het ook lente, bomen en planten lopen uit, zonnetjes erbij, maar het andere moment lijkt het meer herfst, regen, wind en kou. Ondanks het wat mindere weer zijn we woensdag 17 april toch met een kleine groep deelnemers naar de Poldertuin in Anna Paulowna vertrokken. Onderweg veel regen, maar bij aankomst was het droog en kwam er zelfs een ijl zonnetje tevoorschijn. We hebben genoten van deze mooie tuin, die vol met tulpen stond in allerlei prachtige kleuren en vormen. De koffie met gebak na afloop smaakte ook heerlijk. Kortom, het was een leuke middag.

Meer deelnemers waren aanwezig bij de Paaslunch. Een soepje, broodjes en Paasbrood smaakten iedereen goed en de Bingo met kleine prijsjes zorgde mede voor een gezellige middag.

Op naar de zomer, met een aantal nieuwe activiteiten voor u. Hier krijgt u aparte uitnodigingen.

VAKANTIE BERGEIJK                                                                             Elk jaar organiseert de regio afdeling van de Zonnebloem een vakantieweek in het voorjaar. Dit jaar ging de reis naar Bergeijk in Brabant. Vanuit onze afdeling gingen er vier deelnemers mee. Met elkaar hebben we een leuke week gehad, waarbij we een wandeling door het bos maakten naar het 

Bergeijk, om daar rond te kijken en op een terrasje te genieten van een drankje. Een bezoek aan het Peel en Klok museum stond ook op het programma. We weten nu alles over de natuur in de Peel en over hoe klokken gegoten en gemaakt worden. Een leuk museum. Daarnaast ook veel gezelligheid met elkaar, ’s avonds een optreden van een zangeres en de bingo ontbrak natuurlijk niet. 

Wilt u in 2025 mee? Houd dan onze mailing hierover in de gaten.

Ook kunt u zich aanmelden voor een vaarvakantie (2024 en 2025) vanuit Arnhem. Op de website:

https://www.zonnebloem.nl/doe-mee/vakanties/vaarvakanties vindt u hier meer informatie over.

NIEUWE DEELNEMERS EN VRIJWILLIGERS

We horen regelmatig dat veel mensen geld betalen aan de Zonnebloem, maar geen uitnodigingen krijgen voor de activiteiten, die door onze afdeling georganiseerd worden. Inwoners uit Monnickendam, Marken, Broek in Waterland, Zuiderwoude, Uitdam en Katwoude zijn van harte welkom.

Dat komt omdat de donateurs wel het mooie werk van de Zonnebloem ondersteunen, maar zij niet ingeschreven staan bij onze afdeling. Iedereen met een fysieke beperking kan zich aanmelden bij ons via: https://www.zonnebloem.nl/monnickendam-e-o   

Ook zoeken wij nieuwe vrijwilligers. Weet u iemand in uw omgeving, laat deze dan contact met ons opnemen (Hoe? Zie “via” hierboven). Wij nemen dan contact met hen op.

WIST U DAT …

U of uw familie kunnen ons financieel sponsoren door een bijdrage over te maken  op  rek.nr  NL55 RABO 0342 8658 38 t.n.v. De Zonnebloem afd. Monnickendam e.o.

Onder vermelding van: Excursies voor Zonnebloem afdeling Monnickendam e.o.

Tineke Steur

076 564 64 64
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals