Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Bloemschikken bij Veldzicht

bloemschikken-bij-veldzicht-72c7232c-0eb2-423f-915b-ac9364888e9f

13 april 2022 van 14:00 - 16:00 uur

Hallo alle zonnebloemetjes, Pasen is in aantocht en hoe leuk is het dan om met elkaar een mooi bloemstuk voor thuis te maken.

Waar & wanneer gaan we bloemschikken?

 

Wanneer        woensdag 13 april 

Tijdstip           van 14.00-16.00 uur. 

Waar                Streekmuseum Veldzicht aan de Herenweg 114 in Noordwijk 

 

Workshop wordt gegeven door Elizabeth Barnhoorn

De geschiedenis van boerderij Veldzicht

 

Noordwijk heeft een boeiend agrarisch verleden. In de late Middeleeuwen vormde Noordwijk het centrum van de kruidenteelt, zowel voor gebruik in de keuken als voor medicijnen. De veehouders in Noordwijk en omgeving hielden blaarkoppen: een oud Nederlands koeienras dat in de Duin- en Bollenstreek en de Veenstreek vroeger veel voorkwam. Rond 1850 bloeide in de binnenduinrand van Noordwijk de bloembollenteelt op. Al deze facetten komen in Streekmuseum Veldzicht aan de orde. De voormalige kruidenwinkel van Alkemade uit de Pickéstraat is in het museum ondergebracht en voor de boerderij is een kruidentuin aangelegd. U kunt ook zien hoe een boerenwoning er van binnen uitzag en alles te weten komen over het blaarkopvee. Bij speciale gelegenheden is de kaaskelder onder de boerderij te bekijken. Er is nog steeds een bloembollenbedrijf op Veldzicht gevestigd waar u kunt zien hoe het er vroeger en tegenwoordig aan toe gaat in de bloembollenteelt. Ook is er aandacht voor de natuur: op het erf naast de boerderij zijn er hagen en vogelbosjes en kan een wandeling gemaakt worden.

 

Deelname 

De kosten zijn, iedereen die aan het bloemschikken deelneemt, incl. koffie & thee 8 euro.

Taxi bestellen 13.30 en 16.15 uur 
U hoeft alleen te zorgen voor een klein bakje om de bloemen 💐 in te steken en een schilmesje eventueel een bloemtangetje.

 

Opgeven & betalen vóór 6 april bij Marga van Ham m.j.g.vanham@gmail.com / 06 45 51 43 41. Betalen: Rabobank t.a.v. Zonnebloem afd Noordwijk. NL67RABO0136773699 o.v.v. Bloemschikken.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Robert Pijnacker

0624520633
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals