Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Presentatie Historie Oegstgeest 2019

presentatie-historie-oegstgeest-2019-a2a0f94a-8ec1-443b-8a8b-ab5009f676dd

28 juli 2019 van 00:00 - 00:00 uur

Zondag 28 juli 2019 woonden 17 gasten en 4 vrijwilligers ten huize van de familie Scheltens een lezing bij over Oegstgeest in en na de oorlog.

De lezing met als titel “Oegstgeest in Oorlogstijd en wederopbouw” werd gegeven door Sylvia Braat. Voor de pauze ging het over de oorlogsjaren in Oegstgeest. Niet zozeer over het geweld als wel over de mensen in Oegstgeest. Hoe zij die jaren doorbrachten en over het verkrijgen van bijv. eten door middel van bonnetjes etc. Sylvia vertelde verhalen over onderduikers, onderduikadressen en muziekoptredens in Oegstgeest. Veel gasten konden zich heel wat herinneren, maar er waren toch ook verhalen die bij hen niet bekend waren.Natuurlijk kwamen gasten ook met hun eigen verhalen en extra informatie. Er werden heel herkenbare dingen naar voren gebracht, geïllustreerd met veel foto’s van toen.Halverwege de lezing was er pauze met een kopje koffie of thee met een koekje.Na de pauze ging de lezing verder met de wederopbouw van Oegstgeest. Er was eigenlijk niet veel verwoest, dus er hoefde weinig hersteld te worden. Maar er werd wel heel veel nieuw gebouwd. De lezing stopte bij ongeveer de jaren zestig en met de bouw van het winkelcentrum Lange Voort. Ook hierbij veel foto’s van die tijd. Om ca 16.00u, gingen de gasten allemaal heel enthousiast naar huis. Ze hadden genoten en heel veel herinneringen aan vroeger kunnen ophalen.

 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Anita van der Kaaden

06-13214063
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Bezoekwerk