Presentatie Historie Oegstgeest 2019

presentatie-historie-oegstgeest-2019-a2a0f94a-8ec1-443b-8a8b-ab5009f676dd

28 juli 2019 van 00:00 - 00:00 uur

Zondag 28 juli 2019 woonden 17 gasten en 4 vrijwilligers ten huize van de familie Scheltens een lezing bij over Oegstgeest in en na de oorlog.

De lezing met als titel “Oegstgeest in Oorlogstijd en wederopbouw” werd gegeven door Sylvia Braat. Voor de pauze ging het over de oorlogsjaren in Oegstgeest. Niet zozeer over het geweld als wel over de mensen in Oegstgeest. Hoe zij die jaren doorbrachten en over het verkrijgen van bijv. eten door middel van bonnetjes etc. Sylvia vertelde verhalen over onderduikers, onderduikadressen en muziekoptredens in Oegstgeest. Veel gasten konden zich heel wat herinneren, maar er waren toch ook verhalen die bij hen niet bekend waren.Natuurlijk kwamen gasten ook met hun eigen verhalen en extra informatie. Er werden heel herkenbare dingen naar voren gebracht, geïllustreerd met veel foto’s van toen.Halverwege de lezing was er pauze met een kopje koffie of thee met een koekje.Na de pauze ging de lezing verder met de wederopbouw van Oegstgeest. Er was eigenlijk niet veel verwoest, dus er hoefde weinig hersteld te worden. Maar er werd wel heel veel nieuw gebouwd. De lezing stopte bij ongeveer de jaren zestig en met de bouw van het winkelcentrum Lange Voort. Ook hierbij veel foto’s van die tijd. Om ca 16.00u, gingen de gasten allemaal heel enthousiast naar huis. Ze hadden genoten en heel veel herinneringen aan vroeger kunnen ophalen.

 

Anita van der Kaaden

06-13214063
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Bezoekwerk