Hartenwensen Riki 2021

20210624-img8387jpg

Ook in 2021 mochten wij van de Riki Stichting weer 20 hartenwensen van onze gasten laten uitkomen.

Verslagen van enkele uitgevoerde hartenwensen

De heer en mevrouw Schreurs- v.d. Wurff wilden heel graag naar de plek waar mevrouw 90 jaar geleden op het tuindersbedrijf in Weesp geboren werd. En dat kon met hun hartenwens geregeld worden. Het zou een heel bijzonder uitje worden omdat het echtpaar begin juli gaat verhuizen naar een zorgappartement in Mijdrecht.

De vrijwilligster haalde het echtpaar op 24 juni om 10.30 uur op en ze vertrokken richting Weesp.
Bij Tuincentrum Vechtwijck, dat voorheen Van der Wurff heette, werden zij verwelkomt door hun neef en nicht die het bedrijf inmiddels hadden overgenomen. Onder prachtige bloemen en hanging baskets van het tuincentrum, gingen we het woonhuis binnen en genoten van een lekker kopje koffie. Ze kregen zelfs nog een prachtige plantenbak mee voor thuis.

Daarna gingen we richting Fort Uitermeer. Prachtig gelegen aan de Vecht. Mooi en indrukwekkend om de jeugdherinneringen van hen beide te horen. Zo vertelde mevrouw dat zij als negen jarige in de oorlog met het hele gezin hals over kop de hele tuinderij moesten verlaten omdat alles onder water gezet werd. Ook vertelde zij dat ze als jong meisje nog champignons in het Fort Ossenmarkt in Weesp geplukt heeft. In die tijd werden die daar namelijk geteeld.

Na een heerlijke lunch werden we opgehaald door gids Theo die een boeiend verhaal vertelde over het ontstaan van het fort en hetgeen er zich in de loop der jaren allemaal afgespeeld heeft.
Conclusie van deze dag: “wij hebben een geweldige dag gehad, dank je wel”

***

Op 10 Augustus ging de hartenwens van de heer Arie van der Meer in vervulling. Hij wilde graag foto’s maken op het strand. In de stromende regen gingen wij op pad naar Bergen aan Zee vertrokken waar we een strandrolstoel hadden besproken.

Het beloofde goed weer te worden dus hoppa toch de auto in en jawel hoor het weer klaarde op. Eenmaal in Bergen aan Zee aangekomen regende het toch weer, dus maar even kijken of het strandhuis dichtbij is. Helaas, het hele strandhuis is niet te vinden. Toen bleek de tent waar de strandrolstoel gehuurd was, niet in Bergen aan Zee maar in Egmond aan Zee te staan. Daarom vol goede moed naar Egmond aan Zee en ja wel daar scheen de zon!

We hadden inmiddels wel trek gekregen en hebben eerst genoten van een heerlijke uitsmijter. Arie kan starten met het fotograferen van ons mooie uitzicht. Na het eten zijn we overgestapt van de rolstoel naar de strandrolstoel en hup naar beneden het strand op. Dat ging lekker soepel met zo’n speciale stoel.

Eenmaal beneden bleek het toch wel wat zwaarder dan we dachten, maar we hebben toch nog een uurtje op het strand uurtje gewandeld waar Arie foto’s maakte. Gelukkig wilde er wel iemand helpen om de stoel weer naar boven te duwen anders hadden we er nu nog gestaan.

Eenmaal weer boven weer van rolstoel gewisseld en zijn we het dorp ingegaan om in het dorp een ijsje te eten en uit te rusten. Daarna nog wat rond gekeken in Egmond, o.a. de vuurtoren bewonderd. Daarna zijn we via een toeristische route terug naar Ouderkerk gereden waar we 17.30 uur aankwamen. Om de dag af te sluiten hebben we bij Arie nog wat gedronken en keken we terug op een leuke dag.

***

 

Secretariaat

020-4964120
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken