Zon in de Schoorsteen

Zon in de Schoorsteen bij 271 Bekenaren

De Zonnebloem-actie ‘Zon in de Schoorsteen’ heeft maar liefst 271 cadeautjes opgeleverd. Die worden deze dagen thuis bezorgd bij zelfstandig wonende Bekenaren die wel een beetje extra aandacht verdienen.

De Zonnebloem is heel blij met het grote succes van de actie. ,,Dit is echt boven verwachting; vorig jaar hadden we al tweehonderd attenties en nu zijn het er nog veel meer. Daarom kunnen we nu ook nog cadeautjes brengen naar de bewoners van begeleid-wonen-projecten aan de Kapelstraat en de Valdijk.’’ De ontvangers van de attenties konden de actie wel waarderen. Soms waren de reacties zelfs emotioneel.

In totaal hebben 68 Bekenaren één of meer cadeautjes geschonken, allemaal mooi ingepakt en vaak voorzien van rijm of surprise. Ook hebben 38 mensen een financiële bijdrage overgemaakt voor één of meer attenties. Dan zorgde De Zonnebloem ook voor een rijm. Zo’n 100 leerlingen van basisschool De Griffioen maakten surprises om bij cadeautjes te voegen. Bij de logistieke operatie van inzamelen, verdelen en bezorgen waren 36 vrijwilligers betrokken. Voor de distributie mocht de grote zaal van De Drie Linden worden gebruikt.

Zon in de Schoorsteen' is een actie onder de paraplu van De Zonnebloem afdeling Prinsenbeek, waarbij dorpsgenoten voor een anoniem iemand die wel een extra attentie kan gebruiken een cadeautje maken. Tijdens de donkere dagen voor Sinterklaas worden zo een heleboel mensen verblijd met een aardigheidje, zodat ook zij ervaren dat er iemand is die aan ze denkt.

 

 

Marielle Yocarini

06-81363635
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken