DONATEUR NIET AUTOMATISCH GAST ZONNEBLOEM PRINSENBEEK

Er blijken regelmatig misverstanden over de activiteiten van de Zonnebloem afdeling Prinsenbeek en het donateurschap van de Zonnebloem algemeen

Er blijken regelmatig misverstanden over de activiteiten van de Zonnebloem afdeling Prinsenbeek en het donateurschap van de Zonnebloem algemeen, is de ervaring van het bestuur van de Prinsenbeekse afdeling. Vaak horen ze: ‘Ik betaal al jaren als lid van de Zonnebloem, maar hoor nooit iets van jullie.’ Hoe zit dat nu precies?

Met de uitleg hieronder proberen we meer duidelijkheid te scheppen.

Donateur

Iemand kan donateur zijn van de Zonnebloem en dan bijvoorbeeld periodiek een bepaald bedrag overmaken aan het nationaal Bureau van de Zonnebloem. Van deze donaties uit postcodegebied 4841 ontvangen wij als afdeling Prinsenbeek jaarlijks een (overigens zeer beperkt) bedrag. Wij hebben over deze donateurs vanwege privacy geen enkele informatie, alleen het totaal aantal in ons postcodegebied.

Gast

Iemand kan gast zijn van de Zonnebloem afdeling Prinsenbeek. Diegene is dan door iemand aangemeld of heeft zelf contact met ons opgenomen, omdat wij als afdeling iets zouden kunnen betekenen. Op basis van deze aanmelding neemt een bestuurslid bezoekwerk contact met betrokkene op. En samen wordt bepaald wat wij kunnen betekenen, bijvoorbeeld in de vorm van regelmatige bezoeken door een vrijwilliger of deelname aan activiteiten. Als dat zo is, wordt diegene als gast bij ons ingeschreven en aan één van onze vrijwilligers gekoppeld. 

Attenties

Als iemand als gast geregistreerd staat, ontvangt hij of zij ook automatisch attenties. Die kunnen wij regelmatig verzorgen dankzij de lotenverkoop, giften en sponsoring. Denk daarbij aan onder meer de actie ‘Zon in de Schoorsteen’, fruitmandjes rond Pasen en gewoon iets tussendoor indien daartoe aanleiding bestaat, zoals in het coronatijdperk.

Om gast te zijn van de Zonnebloem Prinsenbeek hoeft die persoon geen donateur te zijn. Ook kennen wij geen lidmaatschap (lees: contributie). Voor activiteiten is men alleen een eigen bijdrage verschuldigd. Deze eigen bijdrage proberen we als bestuur zo laag mogelijk te houden door sponsoracties en de jaarlijkse lotenverkoop. Ook krijgen wij soms rechtstreekse giften ten behoeve van Prinsenbeekse activiteiten.

Ter voorkoming van misverstanden willen we nog benadrukken dat een donateur niet automatisch ook gast is van onze afdeling. U moet zich hiervoor aanmelden.

Dus:

  • Als u denkt dat de Zonnebloem iets voor uzelf of een bekende kan betekenen, kijk dan op onze website www.zonnebloem.nl/prinsenbeek of neem contact op via zonnebloemprinsenbeek@gmail.com.
  • Als u de Zonnebloem financieel wilt ondersteunen, bijvoorbeeld met een gift, dan graag contact met de penningmeester via tel. 06 – 499 80 127.

 

Marielle Yocarini

06-81363635
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken