Feestelijk Nieuwjaar dankzij gulle gift

Het Zonnebloemjaar in Prinsenbeek is mooi begonnen met een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met 78 gasten. Die bestond uit een lunch, gevolgd door een muzikale middag.

Meneer en mevrouw wilden iets bijzonders doen voor onze Beekse gasten en deden speciaal voor dit doel een schenking. Dat is al even geleden, maar door corona was er niet eerder gelegenheid deze middag te organiseren. De gulle gevers konden helaas zelf niet aanwezig zijn. De echtgenoot is onlangs overleden en zijn vrouw was door haar fysieke gesteldheid niet in de gelegenheid om te komen.

Tijdens de zeer uitgebreide lunch vanaf 12.30 uur, onder begeleiding van vrijwilligers van onze afdeling, was er volop gelegenheid om te praten en kennis te maken met andere gasten. Daarnaast werden heel veel herinneringen uitgewisseld. Zodoende waren er tussen het nuttigen van alle lekkers door levendige gesprekken aan alle tafels te horen.

Polonaise

De muzikale middag begon om twee uur. De gasten deinden en zongen mee op de vrolijke muziek en een aantal van hen ging mee in een echte Beekse polonaise. Uiteraard was ook hier alle gelegenheid om gezellig te kletsen.

Het bestuur van de Beekse afdeling wenste in een korte nieuwjaarstoespraak alle aanwezigen een gezond en gelukkig 2023. En er was kort aandacht voor de activiteiten die dit jaar op de planning staan. ‘Hopelijk mogen we elkaar dit jaar nog regelmatig ontmoeten om samen te genieten.’

Na een kleine loterij, waarbij enkele aanwezigen wat extra geluk hadden, volgde een gezamenlijke toost met een glas alcoholvrije bubbels. Want het was fijn dat deze middag mogelijk was na de hectische coronajaren.

De Zonnebloem bedankt behalve het echtpaar iedereen die deze middag tot een geslaagd feestje heeft gemaakt, speciaal Ad en Thea als coördinerend vrijwilligers van De Zilverberk.

Marielle Yocarini

06-81363635
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken