Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

2015 jubileumjaar voor de Zonnebloemafdeling Rijnwoude-Zuid

Zonnebloem afdelingsnieuws

Op 01-01-2015 bestond de Zonnebloemafdeling Rijnwoude Zuid 15 jaar. Al sinds 10 jaar daarvoor is er bij de voorganger van deze afdeling een drietal dames actief als vrijwilliger.

Op 1 januari 2000 werd de Zonnebloemafdeling Rijnwoude-Zuid opgericht. Met de gasten is dit gevierd met een feestelijke lunch op 12 augustus 2015. De vrijwilligersbijeenkomst vanwege dit heuglijk feit vond plaats op 8 september 2015 en werd gehouden in de Proeftuin van Holland in Boskoop, De plaatsvervangend voorzitter memoreerde dat de afdeling was ontstaan uit een splitsing van de afdeling Rijnwoude, omdat deze te groot was geworden. Hij merkte op dat de afdeling Rijnwoude-Zuid met haar tijd meegaat; zij luistert naar haar gasten en probeert hun wensen te vervullen. De afdeling is blij met enkele jonge vrijwilligers. Binnenkort gaat zij met hen in overleg om te kijken hoe zij het best in de afdeling tot hun recht kunnen komen.
Tijdens de jubileumbijeenkomst werden door de plaatsvervangend voorzitter drie jubilarissen in het zonnetje gezet. Zij waren 25 jaar actief als vrijwilliger. Eerst 10 jaar bij de afdeling Rijnwoude. Later, toen die afdeling in tweeën werd gesplitst, bij de afdeling Rijnwoude-Zuid.
Corrie van Tol was de eerste voorzitter van de afdeling Rijnwoude-Zuid. Tien jaar bekleedde zij deze functie. Daarnaast was ze ook actief bij het begeleiden van gasten bij uitstapjes en activiteiten, het bezoeken van gasten en bij het begeleiden van vakanties. Zij draaide haar hand niet om voor het verrichten van hand- en spandiensten voor de afdeling.
Sjaan Verhorik, de tweede jubilaris, is een trouwe vrijwilligster. Je kunt altijd een beroep op haar doen. De afgelopen 25 jaar heeft zij tijdens uitstapjes menige rolstoel geduwd. Ook zij bezoekt gasten. En ook intern verzet Sjaan het nodige werk, bijvoorbeeld voor de deelname van de Zonnebloem aan de jaarmarkt of het klaarmaken van hapjes voor een picknick.
Tenslotte jubileerde Nel Brobbel Dorsman. Zij en Sjaan vormen samen een geolied duo. Dat Nel, evenals de beide andere dames, allround inzetbaar is, blijkt uit het feit dat ook zij begeleiding van activiteiten en uitstapjes voor haar rekening neemt,  gasten bezoekt en jarenlang ondersteuning heeft gegeven bij landelijke Zonnebloemvakanties.  
Namens de Nationale Zonnebloem eerde de plaatsvervangend voorzitter de drie vrijwilligers met het gouden insigne en een oorkonde. De afdeling bood hen een boeket bloemen aan en het waarderingsbeeldje van de Zonnebloem. 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Lieke van Bennekom

071-5327668
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken