Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloem vakantie Hoogeloon

Zonnebloem afdeling

Dinsdag 9 juni van de vakantieweek met de Zonnebloem

Na een rustige nacht staan we om 7 uur weer naast ons bed. De zorggroep eet even een broodje met een kopje thee voor ze aan de slag gaan.

Anneke en Wil hebben een rustige nachtdienst gehad. Er is twee keer gebeld en verder konden ze lekker slapen. De mensen worden gedoucht en de andere vrijwilligers beginnen met de tafels te dekken. Er is een lekker eitje bij het ontbijt en warme broodjes en iedereen eet toch iets meer dan anders omdat het zo gezellig is met meer mensen aan tafel.

Na het ontbijt gaan er wat mensen naar buiten voor een wandeling en anderen gaan spelletjes doen.

Het ziet er zo gezellig uit, de een is aan het kaarten de ander speelt Rummikub en weer anderen spelen mens erger je niet. Het is zo heerlijk dat iedereen zo zijn eigen ding kan doen. We genieten, ook als vrijwilligers, van de ontspannen sfeer.

Een groep vrijwilligers is aan het oefenen, maar dat is nog geheim, voor de bonte avond.

Om twaalf uur dekken we de tafels want er moet ook gegeten worden.

Na het eten gaan alle gasten in een rolstoel en wandelen we 5 kilometer naar kaasboerderij de Ruurhoeve in Hoogeloon. Na een uur gelopen te hebben drinken we hier een kopje koffie en krijgen een film te zien hoe hier kaas wordt gemaakt en we krijgen ruim de tijd om vragen te stellen. Daarna neemt de baas van de hoeve ons mee voor een rondleiding langs de koeien kalfjes en de robotstal. Het is indrukwekkend hoe de computer precies bijhoud hoeveel melk elke koe geeft en ook hoeveel voer de koe mag hebben. Er worden kleine cadeautjes gekocht in het winkeltje en ook mochten we proeven van de heerlijke kaas.

Om vier uur staat er een prachtige huifkar voor de hoeve klaar om alle gasten via een toeristische route terug te brengen naar ons eigen plekje voor deze week. We zingen allerlei liedjes en we zijn allemaal zo blij en vrolijk. Een van de gasten zei: wat is het toch bijzonder dat we elkaar twee dagen kennen en nu al zo vertrouwd met elkaar zijn. Dan weet je dat het goed zit en dat ze echt vakantie hebben allemaal. Ook vertelde een gast dat het zo fijn is dat we samen eten en dat ze moest huilen vanmorgen omdat ze zo blij was even niet alleen te zijn. Bij terugkomst van de Ruurhoeve gaan enkele gasten even liggen en anderen zoeken een plekje in de zaal om even lekker te zitten en iets te drinken.

Anneke kruipt meteen achter laptop om het verslag bij te werken en Sjef sorteert de foto’s en zo zijn we voor vandaag weer helemaal bij.

We eten om 6 uur macaroni en een lekker toetje en kunnen nog net alles opruimen en ons opfrissen want er wacht ons een gezellige avond met een optreden.

We gaan naar een andere zaal bij het complex waar we allemaal goed kunnen zitten en waar de dansvloer klaar is.

En ja hoe vertel je op papier nou hoe de avond was. Alex de zanger begon en meteen was het feest en dat duurde tot 11 uur bijna. We hadden af en toe pauze voor een drankje en verder werd er gezongen, polonaise gedaan met rolstoelen en alle vrijwilligers hebben de vogeltjes-dans gedaan. Ook natuurlijk het lied van “We hebben een stoomboot in de Amstel” werd roeiend op de grond door de vrijwilligers mee gedaan. In één woord een fantastische avond.

Om half twaalf liggen alle mensen onder de wol en ook de vrijwilligers kunnen wel liggen na deze prachtige dag. 

 

Klik op onderstaand link voor meer foto's

Leida Reinds

0546-622532
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?