Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloem vakantie Hoogeloon

Zonnebloem afdeling

Woensdag 10 juni van de vakantieweek met de Zonnebloem

We zijn allemaal om 8 uur wakker en tegen negen uur genieten we van het ontbijt. Er zijn weer lekkere broodjes en een eitje. Om tien uur is de bus er en is iedereen klaar voor een dagje

Safaripark Beekse Bergen. We hebben een mooie bus met een goede lift. Ook de buschauffeur is erg aardig.

Het is een half uurtje rijden en de ontvangst in het Safaripark is geweldig. We krijgen een Ranger mee in de bus, die ons alles vertelt over de dieren die we gaan zien onderweg. Ze kan erg boeiend vertellen en de mensen vragen ook veel aan haar, alles heel leerzaam. We zien onderweg Gnoe`s, Kalveren, Zebra’s, Waterbokken, Impala`s,  Wilde Honden, Jachtluipaarden, Neushoorns, Edelherten, Kraanvogels, Pater- Davids herten, Trompetzwanen, Giraffen, Leeuwen, Olifanten, Apen en Buffels.  Eigenlijk teveel om op te noemen het is gewoon een prachtig park.

Om vier uur eten we met elkaar een ijsje op het terras en gaan dan terug in de bus.

Enkele gasten gaan even rusten en de anderen drinken met de vrijwilligers een drankje.

We eten om 18.00 uur en dan maken we ons op voor de gezellige avond.

Om half negen na de koffie worden de drie vrijwilligers gehuldigd omdat ze voor de vijfde keer mee zijn. Sjef, Hans en Josephine worden in het zonnetje gezet door Marijke. Ze krijgen een prachtige oorkonde en pen van de Zonnebloem en nog een Zuivelhoeve pakket. Dan komt de Barones (Josephine) op samen met de eiervrouw (Marijke) en die tellen samen de eieren en of dat helemaal eerlijk gaat dat geloof ik niet. Maar het verhaal is voor de gasten en vrijwilligers heel herkenbaar en leuk. Dan komt de boerin (Alie) binnen en vertelt het verhaal van haar “schötteldook”  hilariteit alom want de dames herkennen dat van vroeger. De mannen niet want die hielpen in die tijd niet in de huishouding.

Dan wordt er een gratis drankje ingeschonken namens de Zonnebloem en komt Doris  (Anneke) op met het lied van de motten. Er gaat even een schaaltje kaas en worst rond en dan komen er vier dames in nachthemd binnen met de zuster voorop.

Het zijn Josephine, Wil, Ernie, Alie, Hanneke en Anneke. Het verhaal van dit stuk gaat over de zorg die door de bezuinigingen steeds moeilijker gaat. De zogenaamde patiënten moeten tanden poetsen met één tandenborstel, dus doorgeven aan elkaar. Ook het spoelwater spugen de dames op commando van de zuster van de ene mond in de andere mond. Ook de kousen worden bij elkaar uitgetrokken onder luid gelach van de gasten en vrijwilligers. De zuster staat erbij en doet echt niks ze blaast alleen maar op haar fluitje. De mensen gieren van de lach en als dan ook nog de drollen (nep drollen) door de zaal worden gegooid is het feest helemaal compleet. Het is een geweldige avond en na nog een drankje gaat iedereen moe maar voldaan naar bed.

 

Klik op onderstaand link voor meer foto's

Leida Reinds

0546-622532
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?