Geslaagde dagtocht Broekerveiling

Zonnebloem afdelingsnieuws

Deelnemers en vrijwilligers van De Zonnebloem afdeling Weesp, Driemond en Nigtevecht hebben afgelopen week Museum BroekerVeiling bezocht.

De BroekerVeiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Deze herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

Bij aankomst is genoten van een heerlijke West-Friese koffietafel, waarna een rondvaart is gemaakt door het “Rijk der duizend eilanden”, rondom het museum. De schipper heeft ons tijdens deze mooie tocht tal van interessante wetenswaardigheden over dit gebied en over de veiling bijgebracht.

Daarna is afgemeerd bij de afmijnzaal waar we zelf mee mochten doen aan een veiling van verse groenten en fruit. Een hele leuke ervaring, en het is voor onze deelnemers een geslaagde, gezellige dag geweest!

Marieke van Dorst

06-10672911
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk