Van onze voorzitter,

Uren, dagen, maanden, jaren vliegen als een schaduw heen. Een oud lied dat u mogelijk nog wel kent van vroeger…. Een lied wat vooral tijdens de jaarwisseling gezongen wordt. Maar toch…

Als je hierover nadenkt kan het niet anders dat je denkt: waar is de tijd gebleven, wat gaat het allemaal snel. Iemand vertelde ooit eens dat de tijd verdwijnt als los zand in je hand. Het loopt je tussen de vingers door weg.

En zo lopen we in dit jaar 2022 ook alweer naar het jaareinde toe. De kerstdagen weer voor de deur. We leven nu in de tijd van Advent of anders gezegd in de tijd van de verwachting, de geboorte van het kerstkind.

Terugkijkend op het jaar is er veel gebeurd. Gebeurtenissen in de familiesfeer, de oorlog in de Oekraïne, de problemen met de vluchtelingenopvang in Ter Apel. De boerenprotesten en de stikstof problematiek. We kennen allemaal de tv-beelden. De corona kwam ook weer om de hoek kijken. De samenleving is sterk verdeeld en veroorzaakt veel onrust. Soms vraag je je af: waar moet dat heen?

Ondanks alles zijn wij als vrijwilligers druk in de weer geweest voor onze gasten die aan ons toevertrouwd zijn. Er zijn veel mooie uitstapjes gemaakt naar evenementen hier in de buurt of iets verder weg. Mooie activiteiten en veel fijne reacties zijn ontvangen. Hier mogen wij als vrijwilligers trots op zijn. In voorgaande jaren kon er minder vanwege de corona, dit jaar konden we weer voluit! Daarmee is eer gedaan aan het motto van De Zonnebloem: “Er kan zoveel meer dan je denkt”. Niet door in beperkingen te denken maar in mogelijkheden!
Als je dan zo terugblikt op dit jaar mogen we met een gerust hart tegen elkaar zeggen dat we het goed gedaan hebben ondanks alle strubbelingen en zorgen? Dat we voor elkaar een lichtpuntje mochten en mogen zijn. Dank je wel voor jullie grote en onvermoeibare inzet, het was geweldig!

Dan nu het Kerstfeest, feest van het licht! Laten we dit vasthouden en weten mogen dat het licht de duisternis verdrijft. Dat het licht van kerst zal blijven branden, voor jou, voor mij en voor iedereen. 

Ik wens u en de uwen fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling!

 

Met vriendelijke groet,

Zonnebloem afdeling Wezep
Johan Jobse - voorzitter

Hillanda Branderhorst

0619153579
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken