Kerstgedachte van onze voorzitter

Hoop is niet voorspellen of vooruitzien. Het is een gerichtheid van de geest, een gerichtheid van het hart, verankerd voorbij de horizon. (Václav Havel 1936-2011)

Advent 2023, het wordt kouder en vroeger donker, we zijn alweer in december beland. De laatste maand van het jaar. Een moment om even stil te staan bij wat er is gedaan, wat er allemaal is gebeurd of nog steeds loopt. Stilstaan bij wat wij als afdeling hebben gepresteerd. Advent, meestal een koude periode, maar is ook uitzien naar……!

Het nieuws op TV gaat eigenlijk grotendeels over oorlogen, dichtbij Oekraïne, het conflict in Israël en Gaza en verder weg Rwanda. ‘Ik droom dat de overwinning zal komen’ zegt een meisje van 10 jaar op de vlucht met het gezin. Komt het ooit goed? De verkiezingen van november, lukt het een regering te vormen? Laten we bij dit alles de hoop levend houden en blijvend vertrouwen dat het eens goed zal komen.

Op het moment dat ik dit schrijf bestaat de afdeling uit 36 deelnemers (gasten) en 21 vrijwilligers. Nog steeds hebben we vrijwilligers nodig, zodat onze wachtlijst korter wordt. Een uitdaging en een punt van aandacht.

Als afdeling even omkijken en vaststellen dat er veel activiteiten zijn uitgevoerd. Facebook staat er vol van en telkens wordt er met veel plezier op teruggekeken. Dit geeft positieve energie en eerlijk is eerlijk en mag gezegd worden, dat doet ons allemaal goed.
Héél véél dank voor de inzet van onze vrijwilligers! Zonder hun inzet lukt het niet en met hun hulp houden we het motto ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’ van De Zonnebloem hoog.

In ons leven ondervinden we naast leuke ook minder leuke dingen en dat is moeilijk vooral in deze periode. Het gaat aan niemand voorbij en allen hebben of krijgen hier op de één of andere manier mee te maken. De kerstdagen staan voor de deur, misschien ziet u hier wel tegenop. Moeilijke dagen maar toch ….. Laten we naar elkaar blijven omzien, maar ook vooruitkijken. Hoop houden verankerd voorbij de horizon. 

Kerstfeest 2023, feest van licht en vrede, een kind is ons geboren, koning van de vrede staat in Jesaja 9 te lezen. Zo mogen we kerstfeest beleven en vieren.

Ik wens u en de uwen fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling!


Zonnebloem afdeling Wezep
Johan Jobse 

Hillanda Branderhorst

0619153579
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken