Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Regio Zwolle viert feest

Zonnebloem afdeling

35-jarig jubileum van de regional afdeling Zwolle.

De regionale afdeling Zwolle van de Nat. vereniging de Zonnebloem bestond op 8 juni 2013, 35 jaar. Dit zevende lustrum vierden we op 12 oktober 2013 in Regardz / De Nieuwe Buitensociëteit.
Alle vrijwilligers van de 17 plaatselijke afdelingen van de regio Zwolle werd een ’high tea’ aangeboden.
Van deze 35 jaar, ben ik zes jaar betrokken bij het werk van de Zonnebloem. Na mijn verkiezing tot bestuurslid, ging ik aan de slag als penningmeester van de regio. Dat heb ik niet lang gedaan. We vonden namelijk een betere penningmeester in de persoon van Theo Feijen. Ik werd toen bestuurslid activiteiten.
In het najaar van 2012 kondigde Lubbert Schenk aan dat hij het voorzitterschap van de regionale afdeling Zwolle neer zou leggen. Het ijverig zoeken naar een opvolger. bleek een lastige opgave.
De andere bestuursleden vonden dat de ‘zoekactie’ kon worden afgeblazen als ik mij voor het voorzitterschap kandidaat zou stellen. Na overleg met het thuisfront heb ik ja gezegd.
In de regionale vergadering van 4 februari 2013 hebben de plaatselijke afdelingen van de regio Zwolle mij gekozen als voorzitter.

Er wordt mij wel eens gevraagd; wat trekt je nu zo aan in het Zonnebloemwerk;
De Zonnebloem is een organisatie die zich voornamelijk inzet voor het welzijn van andere mensen. De kernbegrippen die daar naar mijn mening bij horen zijn naast ‘vrijwilligheid’,‘verantwoordelijkheid’ en ‘solidariteit’. Hierbij komt ook de vraag: wie heeft je nodig in de gemeenschap. Het is meer dan de soms heersende gedachte: ’ieder het zijne’.
Het Zonnebloemwerk valt en staat met de vrijwilliger. Er is voor iedereen die voor de Zonnebloem in touw wil zijn, wel een vorm van vrijwilligerswerk die bij de vrijwilliger past.
De ene vrijwilliger vindt het leuk om een gast thuis te bezoeken of om (groeps)activiteiten te organiseren. Een ander doet graag bestuurswerk of gaat mee op vakantie. Weer een ander wil tijdelijk iets doen. Alles is mogelijk. Een dagje met je collega's vrijwilligerswerk doen of een maatschappelijke stage lopen, kan ook.
Zo zorgt de Zonnebloem voor betekenisvolle ontmoetingen tussen vrijwilligers en mensen met een fysieke beperking door ziekte of handicap. Hierdoor kunnen tienduizenden mensen, met én zonder handicap, volop in onze maatschappij mee blijven draaien. Zo helpt de Zonnebloem -via de vrijwilliger- eenzaamheid te voorkomen en bouwen we samen aan een zorgzame samenleving, want dat is de slogan van de Zonnebloem.

Reinier Heilhof, Voorzitter regionale afdeling Zwolle

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Bart Scheperboer

0529-431978
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk