Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Regio vakantieweek 2016

Zonnebloem afdeling

6-11 juni Gästehaus Bad Bevensen. In de Duitse deelstaat Niedersachsen ligt even ten oosten van de Lüneburger Heide, kuuroord ‘Bad Bevensen’. Het stadje staat bekend om zijn geneeskrachtige bronnen.

Op maandag 6 juni 2016 vertrokken we uit Raalte en Zwolle, via de pleisterplaats atobahngaststätte 'Grundbergsee', waar wij de lunch gebruikten, naar Bad Bevensen. In het hotel aangekomen, verkennen we de nabije omgeving, met vlakbij het hotel een fraai bos met mooie wandelpaden, die ook prima geschikt zijn voor rolstoelen en rollators.
‘s Avonds worden de groentjes onder de vrijwilligers van dit jaar (Tiny, Marian, Yvonne en Geert, zijn voor het eerst mee) voorgesteld. Zij worden toegezongen met een speciaal voor hen gemaakt lied op de wijs van ‘Daar was laatst een meisje loos’.

Dinsdag wordt In de ochtend een groepsfoto gemaakt. In de middag maken we een toeristische tocht over de Lüneburger heide, door verschillende dorpjes naar het ‘Schiffshebewerk’. Hier moet een schip een hoogte­verschil van wel 30 meter overbruggen!
’s Avonds komt het duo de ‘Flamingos’, ons met gitaar en zang vermaken.

Woensdag brengen we een bezoek aan de grote havenstad Hamburg. Via een toeristische route arriveren we bij het Centraal station. Hier komt de gids ons vergezellen en zij vertelt ons alle wetens­waardigheden van de stad tijdens een rondrit. Natuurlijk hebben we ook nog rond gewandeld door deze bruisende stad.

Donderdag gaan we een beetje ons eigen gang. Gezelschaps­spelletjes spelen of een bezoek brengen aan het stadje zelf. Het treintje dat via de receptie gereserveerd kan worden, neemt ook rolstoelen en rollators mee.

‘s Avonds kwamen ‘de ‘Harmonikanten’ optreden en….. het werd weer beregezellig.

Vrijdag staat een excursie op het programma. Na het ontbijt gaan we naar het toeristische plaatsje Celle, een oude stad met veel mooie vakwerkhuizen.
We gebruiken samen de lunch in een prachtig park langs de waterkant. Vervolgens langs het kasteel naar de stad, winkels worden bezocht en de nodige terrasjes zijn aangedaan.
’s Avonds is er een feestelijk slotdiner als afsluiting van de vakantieweek.

Zaterdag, tegen 10.00 uur is het weer tijd voor de terugreis. Enigszins moe en voldaan komen we weer in Zwolle en Raalte aan.

Jacomien, Hilda, Kees en Raymond.

Er kan voveel meer dan je denkt

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Bart Scheperboer

0529-431978
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk