Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

SAIL in cijfers

SAIL
SAIL Amsterdam is het grootste gratis nautisch spektakel van ons land. Historische schepen van over de hele wereld zetten koers naar de IJhaven en meer dan een miljoen mensen komen kijken. En wist je dat… er maar liefst 43 tall ships komen uit meer dan 18 landen? SAIL in cijfers.

Colombia, Ecuador, India, Sierra Leone, Australië. De schepen die afreizen naar Amsterdam komen van alle uithoeken van de wereld. In totaal 43 tallships en 7 andere bijzondere schepen, afkomstig uit 18 landen van 4 continenten. 

Stuk voor stuk zijn het historische, overweldigende boten die zeker niet de kleinste zijn. De langste tallships zijn afkomstig uit Rusland, met de ‘Statsraad Lehmkuhl’ met een lengte van 118 meter op kop. Gevolgd door vaarreuzen ‘Kruzenshtern’ (114 meter) en ‘Dar Mlodziezy’ (110 meter). Ook Chili is vertegenwoordig in dit rijtje met de Esmeralda van 113 meter.

De SAIL-IN parade wordt dan ook ruim 12 kilometer lang.

Schepen die het misschien niet van hun lengte moeten hebben, springen eruit vanwege hun bijzondere naam. Wat dat je van de Colombiaanse ‘Gloria’, de ‘La Grace’ uit Tsjechië, de ‘Maybe Sailing’ dat vaart onder de Engelse vlag of de ‘White Dolphin’ uit Frankrijk? De bijzondere ‘Tres Hombres’ (drie mannen) slaat op drie vrienden die het schip naar SAIL brengen om aandacht te vragen voor schoner zeetransport. Het is dan ook het enige trans-Atlantische zeilende vrachtschip zonder motor!

Om al deze schepen de besturen, zijn er in totaal ruim 2.500 bemanningsleden aan boord van de schepen. De tallships worden afgemeerd over 4 kilometer kadelengte.