Rolstoelfietsen en duofietsen

Over de Zonnebloemfiets

Iedereen met een mobiliteitsbeperking mag de aangepaste Zonnebloemfiets gebruiken. Of je nu in een rolstoel zit, gebruik maakt van een stok of een rollator hebtIedereen verdient het om de wind door de haren te voelen. De Zonnebloem biedt 2 verschillende type aangepaste elektrische fietsen aan voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Bij de Rolstoelfiets blijf je in je eigen rolstoel zitten, bij de Duofiets zit je naast elkaar en is er een overstap van rolstoel naar fiets nodig. 

Reserveren van een Zonnebloemfiets 

Verschillende lokale Zonnebloemafdelingen door heel het land bieden Zonnebloemfietsen aan. Kijk op deze pagina of er een Zonnebloemfiets bij jou in de buurt staat. Neem vervolgens contact op met de lokale afdeling om de fiets te reserveren. Voor het gebruik van de fiets wordt een vergoeding gevraagd. 

Is het de eerste keer dat je op pad gaat met de Zonnebloemfiets en wil je de fiets eerst eerst even uitproberen zonder passagier? Geef dit dan aan bij het maken van de reservering.

Verzekering van de fiets 

De Zonnebloem heeft voor de gebruikers van de Zonnebloemfiets een verzekering afgesloten die dekking biedt voor: beschadiging, diefstal, pech onderweg en verhaalsrechtsbijstand. Onder verhaalrechtsbijstand verstaan we het verhalen van de schade die je geleden hebt door een verkeersongeval waarbij je met de fiets betrokken bent geweest. De dekking pech onderweg geldt uitsluitend in Nederland. Zodra je over de landsgrens gaat is er geen vervangend vervoer om je op te halen. Ons advies is daarom ook om de fiets alleen in Nederland te gebruiken.

Wanneer er sprake is van een aansprakelijkheidsclaim tegen de vrijwilliger/deelnemer of andere betrokkenen, moet dit geclaimd worden bij de eigen particuliere aansprakelijkheidsverzekering van degene die betrokken zijn. Wanneer er sprake is van een ongeval moeten de gemaakte kosten geclaimd worden op de eigen ziektekostenverzekering van de betrokkenen. 

Vind een Zonnebloemfiets in de buurt