
Rolstoelfietsen en duofietsen
Over de Zonnebloemfiets
Iedereen met een mobiliteitsbeperking mag de aangepaste Zonnebloemfiets gebruiken. Of je nu in een rolstoel zit, gebruik maakt van een stok of een rollator hebt. Iedereen verdient het om de wind door de haren te voelen. De Zonnebloem biedt 3 verschillende type aangepaste elektrische fietsen aan voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Bij de Veloplus blijf je in je eigen rolstoel zitten, bij de Opair en Duofiets zal een er overstap van rolstoel naar fiets nodig zijn.
Reserveren van een Zonnebloemfiets
Verschillende lokale Zonnebloemafdelingen door heel het land bieden Zonnebloemfietsen aan. Kijk op deze pagina of er een Zonnebloemfiets bij jou in de buurt staat. Neem vervolgens contact op met de lokale afdeling om de fiets te reserveren. Je betaalt een vergoeding € 5 voor een dagdeel en € 10 voor een hele dag.
Verzekering van de fiets
De Zonnebloem heeft voor de gebruikers van de Zonnebloemfiets een verzekering afgesloten die dekking biedt voor: beschadiging, diefstal, pech onderweg en verhaalsrechtsbijstand. Onder verhaalrechtsbijstand verstaan we het verhalen van de schade die je geleden hebt door een verkeersongeval waarbij je met de fiets betrokken bent geweest. De dekking pech onderweg geldt uitsluitend in Nederland. Zodra je over de landsgrens gaat is er geen vervangend vervoer om je op te halen. Ons advies is daarom ook om de fiets alleen in Nederland te gebruiken.
Wanneer er sprake is van een aansprakelijkheidsclaim tegen de vrijwilliger/deelnemer of andere betrokkenen, moet dit geclaimd worden bij de eigen particuliere aansprakelijkheidsverzekering van degene die betrokken zijn. Wanneer er sprake is van een ongeval moeten de gemaakte kosten geclaimd worden op de eigen ziektekostenverzekering van de betrokkenen.