Indeling

De Stichting Baron van Hugenpoth tot Aerdt heeft een aangepaste vakantiewoning laten bouwen in het buitengebied van Loenen, vlakbij Apeldoorn. Speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit is het Hugenpothhuis, die exclusief te huren is via De Zonnebloem. Het Hugenpothhuis is een knus huis waar het voor mensen met een beperking mogelijk is om samen met vrienden of familie te genieten van de mooie omgeving. De woning is landelijk gelegen aan een zandpad op circa 3 kilometer van het dorpje Loenen. Via de openslaande deuren kom je direct op het ruime terras en niet zelden springt er zomaar een hertje voorbij. 

 

Aan de zijkant en aan de achterkant van het huis bevindt zich een ruim terras en een grote tuin. Zowel aan de voor- als achterkant is er vrij uitzicht over de weilanden. De twee-onder-een-kapwoning is van veel gemakken voorzien. Zo zijn alle drempels voorzien van drempelhulpen en zijn de deuropeningen 90 cm breed.

Woonkamer – open keuken

De kleine woonkamer met open keuken heeft openslaande deuren naar de tuin en het terras. De ruimte beschikt over een eettafel met zes stoelen en een kleine zithoek met televisie. De keuken is speciaal aangepast om te gebruiken voor personen in een rolstoel en is van alle gemakken voorzien. Er is een 4-pits gasstel, een koffiezetapparaat (voor filterkoffie), waterkoker, magnetron en een vaatwasser.

Aangepaste slaapkamer (begane grond)  

Deze ruime slaapkamer is voorzien van 2 (verrijdbare) hoog-laagbedden met bedhekken, papegaai en nachtlampje. Aan beide kanten van het bed is voldoende ruimte voor een rolstoel. In de slaapkamer is een garderobekast aanwezig en er is een klein zitje bestaande uit een tafel en een stoel. In de slaapkamer is een televisie aanwezig.

Aangepaste badkamer (begane grond) 

Aangrenzend aan de slaapkamer bevindt zich een ruime badkamer die volledig is aangepast. Er is een verhoogd toilet met beugels aan beide zijden van het toilet en in hoogte verstelbare douche en een (verrijdbare) douchetoiletstoel. De wastafel is onderrijdbaar met de rolstoel en de spiegel hangt op de juiste hoogte voor rolstoelgebruikers.

Slaapkamer 2 en 3 (eerste verdieping) 

Boven zijn twee ruime (niet aangepaste) slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. In beide slaapkamers bevindt zich een garderobekast en een tafel met 2 stoelen. De eerste verdieping is alleen per trap bereikbaar.

Badkamer (eerste verdieping) 

De badkamer boven is voorzien van een toilet, douche en wastafel. Deze badkamer is niet aangepast.

Overig

In de aangrenzende berging is een wasmachine en een droger aanwezig. Je kunt gebruik maken van de garage, hierin staan ook de hulpmiddelen waar tijdens de vakantie gebruik van gemaakt kan worden. Hier kan ook een eventuele scootmobiel worden opgeladen.

Adres

Hugenpothhuis
Veldhuizen 8a
7371 GG Loenen

NB: in je auto-navigatie kun je beter Veldhuizen 10 invoeren. Omdat Veldhuizen 8a niet in elke navigatie werkt.