Reis en verblijf

De Egmonden

Aan de duinrand van Egmond aan zee, waarbij zee en strand een gegeven zijn, ligt het in 2019 gebouwde goed aangepaste complex De Egmonden. Er zijn 25 ruime vakantieappartementen, geheel drempelvrij en van alle gemakken voorzien. Tevens is het volledig energieneutraal en gebouwd met volledige aandacht voor milieu- en maatschappelijke eisen. In Egmond aan Zee geniet je het hele jaar door van de ruimte, leuke winkeltjes, gezellige restaurants en bovenal de prachtige natuur. Op deze prachtige plek op deze fantastische locatie is het genieten met een grote G.

Verblijf

Voor deze kleinschalige vakantie hebben wij de beschikking over vier 2-persoonsappartementen. De appartementen kunnen aan elkaar geschakeld worden. De appartementen hebben brede doorgangen, geen drempels en elektrisch in hoogte verstelbare bedden. Ook de volledig ingerichte keukens zijn in hoogte verstelbaar. In de badkamer is een aangepast toilet (met beugels), dubbele wastafel in twee hoogtes verstelbaar en twee douches, waarvan één voorzien van opklapbare douchestoel. Op de begane grond is een recreatieruimte dat ook dienst doet als restaurant. Zelf koken is uiteraard ook mogelijk. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers en 4 (op piekmomenten 8) vrijwilligers die de zorg op zich nemen.  

Deskundige begeleiding 

Al onze vakanties worden begeleid door deskundige vrijwilligers. Gekwalificeerde verpleegkundigen en verzorgenden nemen de zorg over die je thuis of in je zorginstelling ook krijgt. De verpleegkundigen/ verzorgenden zorgen ervoor dat je 24 uur per dag deskundige begeleiding en/of verpleegkundige hulp kunt krijgen. En daarnaast zijn er algemeen vrijwilligers aanwezig die je een helpende hand bieden waar nodig. Onze vrijwilligers begeleiden je bovendien bij uitstapjes en andere activiteiten tijdens je vakantie. 

Hulpmiddelen

De Egmonden heeft, naast dat elk appartement tenminste 1 hoog/laagbed (indien nodig met papegaai) heeft en de badkamer ruim en goed aangepast is, een aantal hulpmiddelen in huis waarvan de Zonnebloem gebruik mag maken:

  • Hoog/laag bed
  • Opklapbaar douchezitje 
  • Verstelbaar toilet met beugels
  • Papegaai 
  • Douchestoelen

Mocht je andere hulpmiddelen nodig hebben, dien je deze zelf mee te nemen. Je kunt ze eventueel ook bij een hulpmiddelenleverancier (bijv. Vegro of Medipoint) huren en bij de accommodatie laten leveren. Hulphonden zijn toegestaan bij de accommodatie.

Omgeving

Het strand en de zee zijn natuurlijk favoriet, maar ook het prachtige duingebied is zeker een bezoekje waard. Je vindt er kilometerslange verharde fiets- en wandelpaden en de wegen zijn zeer toegankelijk. Ook de uitzichtplateaus aan de boulevard van Egmond aan Zee zijn dankzij het brede voetpad en gelijkmatigheid ook met uw (elektrische) rolstoel, scootmobiel of rollator goed toegankelijk. De meeste winkels, restaurants en strandpaviljoens zijn eenvoudig toegankelijk met een rolstoel. Bovendien is een (elektrische) rolstoelfiets zo gehuurd. Kaasstad Alkmaar ligt op een kwartiertje rijden en heeft zelfs een toegankelijk Kaasmuseum.

Zonnebloem kleinschalige vakantie