Dierentuin Nordhorn en Museum Hennie Kuiper

Zonnebloem afdelingsnieuws

 Afgelopen donderdag bracht een volle bus van de Zonnebloem afd. Haaksbergen een bezoek aan de dierentuin in Nordhorn. We vertrokken om 10.00 uur van sporthal de Els richting Nordhorn. Hier aangekomen werden eerst de lunchpakketjes aan iedereen uitgedeeld, met dank aan AH Haaksbergen. Daarna liepen we richting het restaurant waar de koffie met verschillende soorten gebak voor ons klaar stond. Na de koffie had iedereen voldoende tijd om de dierentuin in eigen tempo te bekijken. Rond 14.00 uur verzamelden wij ons weer bij de bus om een bezoek te brengen aan het ouderlijk huis van Olympisch wielerkampioen Hennie Kuiper in Noord Deurningen. Bij zijn oudershuis is een eigen museum van Hennie ingericht. In het kort werd ons het levensverhaal van deze wielrenner verteld. Hierna kreeg iedereen heerlijk eigen gemaakt ijs met slagroom aangeboden. Toen was het tijd om o.a. de Olympische gouden medaille (1972) te bekijken. Ook waren er vele shirts te bewonderen. Rond 16.00 uur gingen we weer richting Haaksbergen. Voor iedereen een zeer geslaagde dag.

 

Secretariaat

0613566837
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?