Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Rijksmuseum

Zonnebloem afdeling

Op een mooie zonnige zaterdag, de laatste warme dag van dit jaar, gingen we met een klein groepje van Werkgroep Jong Amsterdam, naar het Rijksmuseum.

Op een mooie zonnige zaterdag, de laatste warme dag van dit jaar, gingen we met een klein groepje van Werkgroep Jong Amsterdam, naar het Rijksmuseum. 's Morgens dacht ik nog; "zonde om met dit mooie weer binnen te zijn", maar achteraf was het het zeker waard.

De laatste (en waarschijnlijk enige) keer dat ik er geweest ben, was op de basisschool. Dus dat is alweer even terug. Samen met Roland, ook gast, en vrijwilligers Marc, Gert-Jan en Karin met haar dochter, gingen we op pad. Eigenlijk zou Wendy ook mee gaan, maar, helaas, was zij ziek. Buiten de mooie collectie om die het museum heeft, is ook het gebouw prachtig. Vooral de mooie beschilderde plafonds en het glas-in-lood. Vooraf hebben wij even de route gepland, zodat wij in ieder geval de pronkstukken niet zouden missen.

Onderweg naar de Eregallerij waar, onder andere, De Nachtwacht hangt, kwamen we langs bijzondere beelden, meubilair, servies en vele schilderijen. Toen wij eindelijk bij de kopstukken aankwamen, bleken er toch een paar "cultuurbarbaren" onder ons te zijn....... Ik zal geen namen noemen ; -) Nadat we uitgebreid de indrukwekkende stukken hadden bewonderd, gingen we weer langzaam aan naar de uitgang. Buiten hebben we nog even lekker van de zon genoten, tijdens het wachten op de taxi. Dit was het einde van een, wat mij betreft,  geslaagd uitje!

Groetjes  Sylvia

Denise Brune

0651450690
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken