Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Ballonvaart

Zonnebloem afdeling

Het was alleen de vraag hoe het weer zou zijn, want er werd wel regen voorspeld dus bleef het de dag nog even spannend. We zouden om 16 uur te horen krijgen of deze vlucht door ging maar omdat het wee

15 juli ballonvaart Amersfoort 
Na lang gewacht te hebben kwam de dag eindelijk dichterbij, 15 juli mocht ik (Titia) en Wandana met de ballonvaart mee. Onze vrijwilligers Gerrie en Melvin en Annie en Hennie gingen ook gezellig mee. 
Het was alleen de vraag hoe het weer zou zijn, want er werd wel regen voorspeld dus bleef het de dag nog even spannend. We zouden om 16 uur te horen krijgen of deze vlucht door ging maar omdat het weer nog even onduidelijkheid gaf weten ze nog niet of het door gaan. Het enige wat we wisten was dat we tussen 19:15 en 19:30 moesten verzamelen in Amersfoort. Dus we moesten nog geduld hebben tot 18 uur! Gelukkig goed nieuws we kunnen gaan! 
Wij zorgden dat we op tijd Wandana gingen ophalen zodat we daar ruim op tijd zouden zijn. 

Toen we er waren werd de luchtballon uitgerold. De waaiers blazen de lucht in de ballon, je kan er zelfs in staan en heb je nog heel veel ruimte om je heen. Alles stond klaar en werden wij in stoelen gezet om te vertrekken, want zodra de mand recht staat heb je maar een paar seconden om in te stappen want de ballon wilt natuurlijk zo snel mogelijk naar boven. 

Iedereen op de grond werden steeds kleiner en was echt leuk. We bleven maar zwaaien maar op gegeven moment zagen we ze bijna niet meer. Wat een uitzicht heb je daarboven echt geweldig we hadden mooi uitzicht bij Amersfoort en Nijkerk, de Veluwe kon je duidelijk zien, was wel wat mistig op de grond doordat het niet zo heel mooi en helder weer was en de rust het enige wat je hoort is honden geblaf en dan het vuur van de ballon. 
Sommige auto’s en fietsers bleven stilstaan langs de weg om te kijken naar de ballon die dichtbij overkwam. Maar na een tijdje waren de volg auto’s al iets verder dan wij maar dit is niet de bedoeling dus moesten zij ergens langs de weg stoppen om te wachten zodat wij hun voorbij konden gaan.

Na ruim een uur in de lucht te hebben gevlogen gingen we dalen en kom je op het land van een boer terecht. Werd er verteld dat we misschien op onze rug landen; dus dit vond ik nog wel even spannend. Ik was blij dat ik van te voren niet dat ik het geheel mee had gekregen hoe de landing zou gaan.
We zijn goed op de grond te recht gekomen, dus chape voor de bestuurder helaas begon het beetje spetteren dus snel de ballon inrollen en wij werden in de auto gezet.

Daarna gingen we naar de familie van wie het stuk land was waar we geland zijn. Daar hebben we nog wat gekletst en champagne gedronken en hebben we geproost op de goede landing en hele mooie ballonvaart. Daarna zijn we met een mooie herinnering allemaal naar huis gegaan. 

Hieronder een paar korte filmpjes over onze vlucht 
1) https://youtu.be/d49FjnXxXEU
2) https://youtu.be/_pOMCjsrl28
3) https://youtu.be/sLY9LApk6rA
4) https://youtu.be/V8Q4DUEXA-8

Groetjes Titia

Denise Brune

0651450690
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken