Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Tropenmuseum met KPMG

img2134jpg

De mensen van KPMG hadden allemaal een andere moedertaal waardoor de voertaal op hun werkvloer Engels is. En zelfs dan ontstaat er miscommunicatie onderling wat soms tot grappige situaties leidt.

Tropenmuseum
Vandaag mochten we met een aantal jongeren van de zonnebloem naar het tropenmuseum. Dit uitje is aangeboden daar KPMG. Rond 13:15 was het merendeel aanwezig van de jongeren en de vrijwilligers van KPMG. De vrijwilligers hebben een groot deel moeten lopen wegens de stroomstoring die s'morgens was ontstaan in stadsdeelcentrum en zuid.

Eerst kregen we lekker koffie en of thee met een lekker appeltaart erbij en konden wij goed oefenen in het praten en luisteren in het Engels. Ik vond het een leuke ervaring om zo mijn talenkennis te vergroten en te oefenen. De mensen van KPMG hadden  allemaal een andere moedertaal waardoor de voertaal op hun werkvloer Engels is. En zelfs dan ontstaat er miscommunicatie onderling wat soms tot grappige situaties leidt.

Nadat we ons drinken en gebak ophadden gingen we het museum in. We begonnen bij Fashion cities Afrika:
Bekijk de mode uit Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi door de ogen van 15 lokale experts.
Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet. In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee. Vaak gelinkt aan de stad waarin ze wonen. De stad die hen een spiegel voorhoudt.
Er waren prachtige kleding stukken bij, zo mooi dat ik het best zou willen dragen.

Na dit gezien te hebben kwamen uit bij Body Art
Body Art is een tentoonstelling over lichaamsversieringen met de centrale vraag: waarom doen mensen dit?
Het was mooi maar ik vond het af en toe ook wel griezelig.
Om verder het museum te bekijken gingen we een etage lager met onze begeleiding.
Op deze etage was de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden
Maak kennis met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland.
Een interessante tentoonstelling over het verleden en impact op onze huidige maatschappij.
Hierna weer een etage lager gegaan waar een winkel was waar je typische producten kon kopen wat te maken had met het tropenmuseum. Ik zelf heb een gelukspoppetje gekocht.
Op deze etage worden op dit moment de bis palen gerestaureerd. Een van de medewerkster heeft ons uitleg gegeven waarvoor het werd gebruikt en hoe het gerestaureerd werd (en dat is wel een geduld en secuur werk)

Nadat we alles dus in vogelvlucht hebben bekeken gingen we nog even afsluiten met een drankje
En kwamen de taxibusjes mooi op tijd om ons naar huis te brengen.

Mensen van KPMG bedankt voor deze fantastische middag en natuurlijk ook Ruth die mee was als vrijwilligster van de Zonnebloem.


Groetjes Petra

Denise Brune

0651450690
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken