Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Paaskippen maken

img2187jpg

er stonden een aantal vrijwilligers te wachten bij een gesloten hek.

Hoe een Paaskip in een Paaskrans veranderde bij de zonnebloem jongeren Amsterdam op zaterdag 31 maart 2018


Om even 13:15 kwam ik aan met het busje, er stonden een aantal vrijwilligers te wachten bij een gesloten hek.
Wie o wie heeft dat hek toch op slot gedaan en help er moeten een paar mensen hoognodig naar een plekje waar ze alleen mogen zijn. Gelukkige voor deze personen is er een restaurant in de buurt waar de nood opgelost kan worden.


Na 45 minuten kwam er gelukkig iemand met de sleutel van het hek, Hek open is de deur geblokkeerd door een rollator? Is het nu al 1 april het begint er wel op te lijken.


Maar goed om 14:15 was iedereen aanwezig en kon de workshop door mostaarten en meer In een razend tempo waren de tafels en materiaal op tafel gezet. En kon het maken van de paaskrans beginnen.


Eerst het mos eromheen wikkelen met hulp van ijzerdraad, dan beslissen wil je de krans laten hangen of liggend maken. Voor de degene die hem wilde laten hangen werd de opbouw heel anders als van degene die hem gewoon op tafel o.i.d. wilde laten liggen.


Diverse vrijwilligers hebben vervolgens de narcissen en blauwe druifjes hardhandig met een snoeischaar van de wortels en aarde ontdaan. (Ik hoor ze nu nog gillen van de pijn 😉) Intussen werden er takken om het mos heen gedaan om een rustiek uiterlijk te geven. (Ik heb geen hoe deze takken heten (even aanvullen dus). Intussen kregen een nestje met eitjes en losse eitjes op een stokje en toen was toch nog een paaskipje die kon niet ontbreken 😊.


De vrijwilligers en degene die het zelf konden gingen verder met opbouw van de paaskrans. En het leuke was ondanks dat we allemaal hetzelfde soort materiaal hadden zag het verschillend uit.
Om 16:40 kwam de eerste chauffeur binnen om ons op te halen om naar huis te brengen. De paaskransen waren intussen netjes ingepakt in dozen en of vuilniszak om zo mee naar huis te nemen.


Ik wil iedereen dan ook bedanken voor deze fantastische middag en op naar de volgende activiteit.
Groetjes
Petra

Denise Brune

0651450690
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken