Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vakantie Texel

7e077912-d6a6-48c0-9e99-1b3c04955a27jpeg

Wensen in vervulling laten gaan, hoe mooi is dat! En gelijk een heerlijke week met ze alle op vakantie.

Maandag 17 september
Marc, Jacob en Nico verzamelden al vroeg bij Nico thuis om op weg te gaan naar de Mercedes garage om de bus op te halen. Tussendoor waren er al wat gasten en vrijwilligers verzameld bij de Draad in Amsterdam Noord, waar wij even later met de bus aankwamen. Iedereen was er, behalve Else, zij moest uit Amersfoort komen. Ruim twee uur overgedaan om uiteindelijk bij het circuit bij de van Hasseltweg te stranden. De bus was door een behoorlijke knal tot stilstand gekomen. Wij naar het rotonde gereden en naar achter gereden om bij de andere bus te komen. Nou ja, een heftig begin van de week. Toen met 4 auto’s op weg. Waarvan een paar nog Nel gingen ophalen in Medemblik, want haar lift deed het niet. Alle auto’s stonden tegelijkertijd op de boot naar het zonnige Texel. Wat een ontzettend fijne en gezellige locatie! Onze gastvrouw Wilma heette ons welkom en niets was haar teveel om aan onze wensen te voldoen. Top!! In een gezellige eetkamer met volop ruimte gingen we aan tafel. Zelf bereidde wraps gingen gretig naar binnen. Die avond werd het niet zo laat, want de volgende morgen moesten we rond 10 uur naar het vliegveld om te horen of er gesprongen en gevlogen kon worden.

Dinsdag 18 september
Vroeg ons bed uit en even snel ontbijten, om half 10 gingen we lopend onderweg naar het vliegveld een kleine 20 min verder waren we aangekomen en het wachten was begonnen. Uiteindelijk werd na 10 uur het parachutespringen gesloten; er was teveel wind om door te mogen gaan. Dus deze sprong werd doorgeschoven naar woensdag. Maar na een jaar nog geen definitieve antwoord te hebben gehad, moesten onze gasten nog gekeurd worden om te kijken of ze überhaupt te mogen springen. Na een gesprek per persoon werden ze allemaal goedgekeurd, dus eindelijk kon de langgekoesterde wensen van onze gasten woensdag in vervulling gaan.
Na de lunch zijn we met zijn alle naar Den Burg geweest om winkeltjes etc. te kijken, daarna hebben we gezellig nog wat gedronken op het terras. Maar bij elke windvlaag konden er wel wat kastanjes naar beneden komen, maar ach dat neem je maar voor lief toch Marc? Daarna zijn we met ze allen wezen koken en hebben we heerlijk pasta gegeten. Daarna opgeruimd en alles in de vaatwasser gedaan en hebben we nog even wat nagepraat en is iedereen op tijd naar bed gegaan want de volgende dag moesten we nog vroeger uit onze bed.

Woensdag 19 September
Om half 7 gingen de wekkers bij iedereen af; hun dag is aangebroken om hun wensen in vervulling te laten komen!. Eerst ontbijten maar niet iedereen krijgt het eten weg omdat ze vol spanning zitten, maar dit is logisch, want je springt niet dagelijks uit het vliegtuig. De reden dat we nu om half 9 er moesten zijn, is dat de wind dan het beste is om te springen met onze gasten. Degenen die gingen springen werden in de pakken gehesen klaar gemaakt voor de sprong. Toen werd het sein gegeven dat ze naar het vliegtuig mochten, dus de spanning steeg met de minuut. Met professionele begeleiding werden ze in het vliegtuig gehesen en de motoren werden gestart. Tot ruim 4 kilometer hoogte ging het vliegtuig, waarna ze gedropt werden. Het was prachtig zonnig weer en ineens kwamen ze uit de wolken tevoorschijn. Bij de landing stond 4 man klaar om onze helden op te vangen en daarna kwamen hun ontladingen en adrenaline, druk pratend over hun ervaringen en blij dat ze het een aangedurfd hadden deze sprong te wagen. Helaas was er bij een van onze helden bij de sprong complicaties opgetreden, waarna hij met letsel aan beide heupen naar het ziekenhuis is gebracht door een paar van onze top vrijwilligers. Tussendoor ging er een vliegtuig de lucht in met drie vrijwilligers en twee gasten. Zij maakten een mooie rondvlucht van 45 min over Texel, afsluitdijk en Den Helder en weer terug naar het vliegveld. Na afloop hadden we even een kop chocolademelk of thee/koffie gedronken om bij te komen.
Deze avond hebben we nog spelletjes gedaan en hebben we deze uiteindelijk met een dubbel gevoel afgesloten en is iedereen op tijd naar bed gegaan.

Donderdag 20 september
Er was nog een wens (aangezien we toch bezig zijn met wensen in vervulling brengen gaan we nog even door) Else wilde heel graag boer Jan bezoeken van Boer zoekt Vrouw. Dus gebeld met boer Jan en we konden komen dus ook deze ging vandaag in vervulling. Vriendelijk en belangstellend is Jan naar Else toegaan en hebben ze daar nog schapen kunnen knuffelen en varkens geaaid. Else vond het echt super om hem gesproken te hebben.
Een ander groepje ging naar het Maartenshuis en de andere gingen naar het stadje. Na de lunch zijn er nog een paar naar het strand gegaan, want we hadden elektrische strandrolstoelen gehuurd daarmee hebben ze heerlijk over het zand gereden en de zeelucht ingesnoven. Helaas werd er weinig uitleg gegeven over deze stoel dus moesten we op de terugweg met 4 man duwen want de rolstoel deed verder niets meer. Maar ach ze hebben zoveel gesnoept dus dit was een goede work-out! In de avond zijn we wezen uit eten bij Kaap Noord, hier was echt een vriendelijk personeelslid die ons de eerste ronde drinken van de zaak gaf! Wat een prachtig gebaar was dat!. Heerlijk gegeten en we vermaakten de andere gasten in het restaurant met onze aanwezigheid want er liep een vrijwilligers tegen een paal aan waar een grootte vaas opstond dus deze viel bijna om!. Bij thuiskomst werd de muziek box aangezet en gingen we karaoken! Begin nacht gingen we naar bed.

Vrijdag 21 September
‘s Nachts een flinke storm en af en toe een regenbui, stond iedereen wat later op. Na het ontbijt splitste de groep zich in tweeën. Het weer klaarde weer snel op en het is de rest van deze dag droog gebleven. Wel veel wind, maar dat is op Texel geen uitzondering. De ene groep ging de bierbrouwerij bezoeken hier kregen ze uitleg over hoe ze speciaal bier brouwen, na een korte uitleg en een rondleiding, konden we 4 verschillende biertjes proeven, waarna je deze natuurlijk ook nog kon kopen. De andere groep ging eerst naar een winkeltje vlak bij de Cocksdorp, waar van alles wat te kopen is, zoals souvenirs, leuke hebbedingentjes en noem maar op. Daarna reden we door naar de Koog en daar hebben de gasten nog wat inkopen gedaan en hebben we tussendoor natuurlijk op een terrasje wat gegeten en gedronken. In de avond zijn we met ze alle wezen gourmetten, na heerlijk gegeten te hebben gingen sommige nog even wat rusten en daarna zich omkleden en opmaken om naar de kroeg te gaan. Eenmaal aangekomen bij de kroeg kregen we het gevoel dat ze niet wisten dat er ook mensen bestaan in een rolstoel want iedereen draaide om en keek ons bijna uit de kleren. De eerste cocktails, biertjes en frisdrank werden besteld en de pooltafel werd al gauw in gebruik genomen door onze vrijwilligers. Op het muziek werd er gedanst, gesjanst en vooral de polonaise gedaan. Helaas ging de barman zingen wat eigenlijk geen gehoor was maar ja hij dacht er anders over. Na een niet al te lange tijd kwamen we der achter dat we de sleutel vergeten was en dat er speciaal een vrijwilliger voor ons op moest blijven zijn we rond half 1 terug gekeerd naar huis. Ondertussen heeft Nico het Schaap Tessie voorzien van een grasmat met blaadjes zodat deze niet uitgehongerd ging slapen. Grote hilariteit toen onze feestgangers terug kwamen, bij Jacob lag ook iets vreemds in zijn bed. Pas de volgende avond kreeg hij een app wie de daders waren maar echter was Jacob al ver weg van Texel.

Zaterdag 22 September
Twee gasten en twee vrijwilligers gingen naar een kunstgalerie en de rest deed het wat rustiger aan. Twee uur in de middag gingen we met ze alle bowlen bij de Krim. Er was ook een hulpmiddel voor degenen die niet kunnen gooien, deze konden deze dan gebruiken om goeie punten te scoren. Een enkeling was zo enthousiast dat 2 x de bal bijna het plafond raakte van de baan en nog een mooie score behaalde. De eigenaar van de bowlingbaan zat stilletjes al te denken, kan er na onze wedstrijd nog wel gespeeld worden? De laatste avond leek het leuk om uit eten te gaan maar ja alle restaurants waar een aangepaste toilet e.d. was, was al vol behalve de Krim. Dus hadden we besloten om hier te gaan eten. Eerst langs huis om pillen e.d. te halen en alvast zoveel mogelijk de koffers in te pakken omdat we de volgende ochtend moeten vertrekken. Een enkeling bleef bij het park en speelde daar nog wat met tafelvoetbal enz. om Half 7 waren de rest weer terug en gingen we aan tafel om een heerlijk menu uit te kiezen. Na het eten werd er een speech tussendoor gesproken door Wandana! Wat een prachtig gebaar dat ze dit deed namens iedereen. We zouden gaan karaoke maar in ene lagen er een aantal op bed. Iedereen was vrij moe van de week! Maar ja dat is logisch.

Zondag 23 september
Met ze alle het laatste ontbijt gegeten en werd de rest van de spullen gepakt en ingeladen. Het huis werd weer zo ingedeeld, zoals het stond en konden we de auto’s inladen. Om 11. 15 reden we weg richting de boot om terug te gaan naar Amsterdam. Onderweg hebben we 2 bootvluchtelingen achter gelaten die werden opgehaald in Den Helder. In Amsterdam aangekomen moesten we wachten op de taxi’s waarna ook wij nog de stoel van een van de gasten terug brachten naar zijn huis. Daarna zijn wij ook naar huis gegaan en konden ook wij ons afmelden.

Wij hopen volgend jaar weer met jullie mee te mogen en deze week zullen we nooit meer vergeten!.

Nico.

Denise Brune

0651450690
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken