Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Ballonvaart als wens, dat kunnen wij wel regelen.

Zonnebloem afdelingsnieuws

Eens wens uit laten komen is het mooiste van je kan doen voor je medemens!. Een ballonvaart maken om te genieten van alle rust en een super mooie omgeving en daar wilden wij wel aan mee werken.

Zaterdag 16 juli 2016

Eens wens uit laten komen is het mooiste van je kan doen voor je medemens!. Een ballonvaart maken om te genieten van alle rust en een super mooie omgeving en daar wilden wij wel aan mee werken. 

Een tijd terug kregen wij van Eileen (moeder) van Meike en Brechje de vraag of het mogelijk is om hun met een ballonvaart mee te mogen laten gaan; dit wilde we wel regelen!.

Plots kwam Meike in het ziekenhuis te liggen en was de kans groot dat de ballonvaart voor haar niet door zou kunnen gaan!. In overleg met artsen hadden hun 2 eisen; 1 een verpleegkundige moest met haar mee; 2 ze moest liggend vervoerd worden om zo haar plotselinge aanvallen te verkleinen. 

Verpleegkundige was gelukkig al snel geregeld, want Anna wilde heel graag mee om te helpen en na het internet afzoeken, kwamen we bij Stichting Wensambulance terecht. Vrijdag ochtend hebben we nog een formulier ingevuld en werden wij al vrij snel gebeld door Mark; Mark was zo enthousiast dat hij gelijk een team bij elkaar ging zoeken. na een aantal spannende uurtjes werden we gebeld dat ze een team gevonden hadden. 

Opgelucht waren we dat aan beide eisen geregeld voldaan was. Het enige wat we nog nodig hadden, was mooi weer en weinig wind. Aan de kust was het wel bewolkt en iets winderig maar om 14 uur kwam het verlossende telefoontje van Ad ballon; de vlucht gaat door!.

Snel brachten wij iedereen op de hoogte brengen dat de vaart door ging; de Wensambulance reed richting MCA en wij ook. Daar even het een en ander besproken met verpleegkundige en konden we Meike overzetten op de brancard en zijn we richting Amersfoort gereden. 

Daar aangekomen scheen de zon en konden beide dames genieten van het buiten zijn; als je al een behoorlijke tijd op bed ligt en niet veel naar buiten kan is dat heerlijk. Na 15 min kwam de auto met de ballon aan en werd alles uit de aanhanger gehaald, de mand werd op zijn kant gezet en de ballon werd uitgerold waarna de waaiers aangingen; deze zorgden ervoor dat de ballon een groot deel opgeblazen werd. Na een korte instructie hoe het opstijgen en het landen gaat, trokken ze de mand weer omhoog, waarna de ballon verder werd opgeblazen door hete lucht. 

Snel instappen want als de ballon omhoog staat is hij niet heel makkelijk aan de grond te houden en daar gingen ze!. Wij moesten zo snel mogelijk onze spullen inladen en zijn we met alle auto's achter elkaar gaan rijden om de ballon te volgen. Na een uur dat de ballon in de lucht vaarde werd de daling ingezet en konden ze op een mooi veldje landen. een super goede landing want de mand bleef rechtop staan.

Iedereen uit de ballon gehaald en dronken we nog wat met elkaar en daarna hielpen we met de ballon opruimen. tijdens het landen kwam er nog een fotograaf aan die ook de plaatselijke krant op internet het nieuws van de omgeving publiceert. http://www.nijkerkerveen.org/ballonvaart-stichting-ambulancewens-eindigt-op-bulderweg/

Nadat alles opgeruimd was en iedereen ingeladen was, werd er nog aan de zusjes gevraagd, door Albert-Jan en Ron, wat ze wilde zien op de terug weg en dat wisten ze wel!. Ze wilde met de ambulance door de Mc Drive; daar hebben we een ijsje besteld en zijn we richting huis gereden. 

In het uur van de ballonvlucht is er ook heel veel gefilmd door Koen. Hij gaat hier een film van maken om de herinnering nog vast te leggen zodat ze er na terug kunnen kijken. 

Nu kunnen we terug kijken naar een hele mooie dag!.

Denise Brune

0651450690
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken