Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Stadswandeling en High Tea

Zonnebloem afdelingsnieuws

Tja als stoplichten een opstakel zijn dan maar auto's regen houden om zo naar de overkant te komen met ze alle.

Stadswandeling en High Tea

om half 1 verzamelde de vrijwilligers en rond 1 uur waren de meeste gasten al binnen bij het Double Three van Hilton, dit was de makkelijkste om te kunnen verzamelen. Om 13:15 was iedereen er en konden we de stadswandeling beginnen. 

Richard van Bueren was onze gids van deze dag; hij doet dit vaker dus hij weet veel in en outs van de stad Amsterdam.

Als eerste omdat we een hele grote groep hadden was de opstakel stoplichten voorbij komen en liefst allemaal te geiljk. dus stopte we wat verkeer en gingen we gewoon op de weg staan; tja tot irritatie aan toe van sommige bestuurders vooral degene met witte/blauwe auto met iets van blauw op hun dak. (geen spoed hoor dus ze stonden gewoon te wachten, anders hadden we dit zeker niet gedaan) tijdens het lopen hadden we verschillende wegen waar we over moesten dus dezen hielden we her en der ook tegen zodat de groep toch echt bij elkaar bleef

Op verschillende plekken stopten we zodat hij rustig kon vertellen wat het was en hoe het vroeger was (soms was hij niet heel goed te verstaan, maar dat was niet anders, je hebt met electronica te maken). Want vele jaren geleden zag Amsterdam er toch heel anders uit. Foto's werden gemaakt en niet alleen door ons maar ook door toeristen die ons zo bijzonder vonden omdat er zoveel rolstoelers mee waren. De tour zelf duurde ruim 2,5 uur aangezien je met rolstoelers op pad bent en op zaterdag dan kan je weten dat er drukte is in Amsterdam.

Daarna konden we genieten van een heerlijke maar super luxe high tea van Krasnapolsky Hotel; hier hebben wij een korting op gekregen waar we heel blij mee waren. eerst kregen we hartig verschillende broodjes met zalm, ei, komkommer, kip en kaas en scones. Daarna duurde het even voordat we zoetige dingen kregen, er zat een drankje bij die je eerst moet drinken om weer frisse in je mond te krijgen. en daarna kregen bonbons, macarons, schuim, brownie en noem het maar op. Daarna kregen we nog ijs met Aardbeijen. Maar oh wat was het lekker.

Daarna kwamen de taxi's al (tja soms is het moeilijk om tijd in te schatten) al snel kwamen we er achter dat een van onze gasten toch met een leukere chauffeur is meegereden ipv zijn eigen taxi. (geintje) dus moesten er bij de andere taxichauffeur nog het een en ander geregeld worden waar hij niet al te blij mee was, maar het is opgelost. Alle gasten in de taxi's en sommige vrijwilligers richting huis gingen wij nog met een aantal vrijwilligers een klein borreltje halen in een kroeg wat allemaal likeur heeft. Na het proosten en even rustig nagepraat te hebben zijn ook wij allemaal huiswaards gegaan.

Ik zeg de foto's zeggen heel veel over deze dag hoe wij het allemaal hebben gehad.

Er is ook een filmpje gemaakt door Stijn; https://youtu.be/U6HbLWIkU18

Richard bedankt voor de tour en Krasnapolsky Hotel bedankt voor jullie bijdrage!

Denise Brune

0651450690
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken