Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Rondvaart rijpereilanden

We hebben ook nog gedaan aan "gluren bij de buren" 😃.

Rondvaart Rijper eilanden.
Om half 1 verzamelden wij bij Hotel De Rijper Eilanden om een rondvaart te doen op een fluisterboot.


Dit is een boot die wordt voortbewogen door een elektro-motor, waardoor deze boot bijzonder geschikt is om door natuurgebieden te varen. De boot werd gehuurd bij de firma Fluisterbotverhuur de Gouw.


De tocht was gepland om 1 uur, maar helaas ging het toen net regenen, zodat we pas later konden vertrekken. Gelukkig stopte het met regenen en konden we "inschepen". Het was even passen en meten met 11 gasten en 10 vrijwilligers en kapitein, maar wij hebben voor hetere vuren gestaan, dus konden we al snel vertrekken.


De kapitein (Erik) vertelde honderduit over de natuur en de vogels. Hij had ook oud brood meegenomen voor de geitjes en een varken die we onderweg tegenkwamen.
In het gebied was vroeger veel industrie vertelde de kapitein, maar daarvan is niets meer over, alleen dan dat er nog steeds botten worden gevonden uit die tijd van de walvisvaart.


Tijdens de tocht voeren langs het dorpje de Graft-De Rijp, een mooi idyllisch dorpje met oud Hollandse huisjes.
Een gast had een vogelkaart bij zich en daarmee keken we of de vogels die we tegenkwamen, konden benoemen.
We hebben ook nog gedaan aan "gluren bij de buren" 😃. We voeren langs huizen met een mooi uitzicht op het schitterende natuurgebied. Natuurlijk kende Erik de kapitein iedereen dat en groette hij een ieder joviaal!
Om half vier kwamen we weer aan bij het startpunt. Bij het restaurant De Rijper Eilanden hebben we nog een drankje gedaan en bitter garnituur.
Om 4 uur kwamen de eerste taxi's alweer om de gasten op te halen.


We kijken terug op een geslaagde rondvaart. Bedankt gasten voor jullie gezelligheid en vrijwilligers voor jullie inzet en tot de volgende activiteit zaterdag 25 augustus a.s. Scheveningen Beach!

Denise Brune

0651450690
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken