Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vrijwilligersdag

De vrijwilligers werden dan ook bij deze vrijwilligersdag in het zonnetje gezet. De middag startte met een knowledge-sessie.

Op zaterdag 29 juni jl. werd een vrijwilligersdag georganiseerd voor de vrijwilligers van de Zonnebloem Jong Amsterdam.

Vrijwilligerswerk
Bij de Zonnebloem ben ik vrijwilliger, waar ik deelneem aan maandelijkse uitjes voor deelnemers die lichamelijk beperkt zijn, in de leeftijdscategorie van ongeveer 18 tot 55 jaar. De uitjes gaan onder andere naar het strand, de dierentuin of een museum. Ook worden er rondleidingen georganiseerd of wordt er gezellig gebloemschikt of geschilderd. Hierbij wordt 1 vrijwilliger op 1 gast geplaatst, zodat alle aandacht naar de deelnemer uit kan gaan. Dit is nodig om de deelnemer te kunnen bijstaan, aangezien de meesten beperkt zijn in hun handelingen. En ook voor de sociale aandacht is het nodig. En na een poos leer je de gasten beter kennen.

Vrijwilligersdag
Bij deze uitjes zetten vrijwilligers zich in met tomeloze inzet. De vrijwilligers werden dan ook bij deze vrijwilligersdag in het zonnetje gezet. De middag startte met een knowledge-sessie. Hierin werden vragen gesteld over situaties die van belang kunnen zijn voor de deelnemer. Bijvoorbeeld, mag je altijd zonder overleg met de arts paracetamol aan iemand geven? Ja, dat mag, omdat dit een zelfzorgmedicijn is. Echter, altijd overleggen met de deelnemer. Die weet zelf heel goed wat hij of zij wel en niet mag; en of het niet met andere medicatie conflicteert. En wat betekent NIVEA? Niet invullen voor een ander. Ook hier moeten we rekening mee houden als vrijwilliger. Niet iedere deelnemer kan zich meteen uiten; of heeft fysiek meer tijd nodig om te antwoorden.

Braziliaanse percussieworkshop
Toen volgde er een Braziliaanse muziekworkshop. Deze werd gegeven door een enthousiaste dame die ons leerde hoe bepaalde instrumenten bespeelt moeten worden. Zo speelden we op de Agogô, een Güiro, een paderio en percussie. De muziek zwol aan naarmate we steeds beter gingen spelen. Als je wil weten welke instrumenten dit zijn, Titia Bal zal je hier van harte les in geven.

BBQ
Eind van de middag begon de BBQ. Gezellig zaten we bij elkaar om het sappig vlees te verorberen, heerlijke drankjes te drinken en om elkaar beter te leren kennen. Deze keer waren er geen gasten om te helpen met eten. En in een van de knowlegde-vragen kwam aan bod dat we de gasten help met eten geven en niet voeren, want mensen voer je niet.

Bedankt PVKPN
Al met al heeft deze middag nuttige informatie opgeleverd over de omgang met deelnemers. Er wordt aan teambinding gedaan door middel van de workshop en hebben de vrijwilligers elkaar beter leren kennen. PVKPN heeft bijdragen om deze vrijwilligersdag mogelijk te maken. Daar zijn het bestuur van de Zonnebloem Jong Amsterdam en ik heel blij mee en bedanken wij PVKPN hartelijk.

Denise Brune

0651450690
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken