Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Wandeling landgoed Broekhuizen

Zonnebloem afdeling

Op 26 augustus werd er door de Lions in samenwerking met enige Zonnebloemafdelingen een wandeling georganiseerd op landgoed Broekhuizen.

Op zaterdag 26 augustus hebben de Lions Clubs Utrechtse Heuvelrug en Maarn-Maarsbergen in samenwerking met vijf Zonnebloemafdelingen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug een natuurwandeling georganiseerd.

Op Landschapspark Broekhuizen hebben 65 Zonnebloemgasten verdeeld in een aantal groepen een wandeling gemaakt. De rolstoelen werden voortgeduwd door vrijwilligers van de Zonnebloemafdelingen en leden van de beide Lions Clubs.
Het weer kon niet beter: een mooi zonnetje, windstil met een lekkere temperatuur.

Medewerkers en vrijwilligers van Staatsbosbeheer gaven op verschillende plaatsen tekst en uitleg over het landgoed en de natuur.

De eerste stop was bij een 200 jaar oude beuk, die zijn langste tijd wel had gehad. Daar werd onder meer het verschil tussen een buitenplaats (= vakantieverblijf) en een landgoed (= permanent bewoond) uitgelegd.
Het Landschapspark is in 1792 aangelegd in Engelse stijl door de befaamde tuinarchitect Zocher.
Het landhuis zelf werd tot voor een paar jaar gebruikt door het Rijks Instituut voor Natuurbeheer. Dr. Londo van dit instituut heeft een heemtuin aangelegd met diverse grondsoorten uit ons land. Toen het instituut vertrok heeft een aantal vrijwilligers in overleg met Staatsbosbeheer deze “Londotuin” geadopteerd. De tuin is elke woensdagmorgen geopend van 9 tot 12 uur.

Op het verste punt van de wandeling stond de catering paraat. Daar kon worden aangeschoven aan de speciale picknicktafel die daar permanent staat.
De tocht werd vervolgd  met als intermezzo een natuurquiz. Hier leerde men dat een jong konijn een lamprei heet en dat een groep uilen een parlement wordt genoemd.

Tenslotte werden de gasten nog verrast met uitleg over een aantal vogels die in het landgoed te zien zijn, zoals de buizerd, diverse spechten en de ijsvogel met de daarbij behorende geluiden (een beetje als de ornitholoog van Toon Hermans met zijn poelifinario).

Na circa 2,5 uur was men terug bij het startpunt. Alle deelnemers werden vervolgens een ervaring rijker naar huis gebracht.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Paul Berendsen

0610346472
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken