Muziekmiddag bij de Zonnebloem

dsc02017jpg

Muziekmiddag met Zeemanskoor Noottuygh bij de Zonnebloem

Zeemanskoor Noottuygh bij de Zonnebloem

Dinsdagmiddag organiseerde de afdeling Maarn/Maarsbergen van de Zonnebloem weer een evenement voor haar gasten in het Trefpunt in Trompstaete te Maarn met een optreden van het zeemanskoor Noottuygh. De gasten werden rond halfdrie verwelkomd met koffie en koek en tegen drie uur begon het optreden van Noottuygh. Hen een zeemanskoor noemen doet ze eigenlijk tekort, want naast zeemansliedjes waren er ook Ierse songs en bekende Nederlandse liedjes. Het koor bestaat uit een groep van zeven enthousiaste zangers, die veelal vierstemmig zingen met ondersteuning van twee accordeonisten en een fluit/saxofoon speler.

De gasten werden uitgenodigd om daar waar mogelijk mee te zingen en te klappen, zodat bij de pauze de stemming er al aardig in zat. Met zo’n enthousiast koor was het moeilijk om stil te blijven zitten en niet mee te doen. Na de pauze werden er Nederlandstalige liederen gezongen, waaronder zeemansliedjes en het door Koot en Bie ook gezongen “Rozen, Rumbonen en Rode wijn . . .”, dat door veel van de gasten werd meegezongen. Tegen half vijf werd na een toegift het optreden afgesloten. Het publiek gaf duidelijk aan dit koor graag nog een keer terug te willen zien.

De gasten konden nog wat napraten onder het genot van een hapje en een drankje, zoals gebruikelijk weer uitstekend verzorgd door onze gastvrouwen.

Onze gastvrouwen scoorden de afgelopen week in Maarn ook goed. Bij de uitreiking van de prijs voor de beste vrijwilliger, georganiseerd door de plaatselijke Plus, viel Aty in de prijzen.

Paul Berendsen

0610346472
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken