Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Met de Zonnebloem naar het Zandsculpturenfestijn in Garderen

dsc02090jpg

De afdeling Maarn/Maarsbergen van de Zonnebloem ging op dinsdag 4 september naar het Zandsculpturenfestijn in Garderen.

Met de Zonnebloem naar het Zandsculpturenfestijn in Garderen.

De afdeling Maarn/Maarsbergen van de Zonnebloem ging op dinsdag 4 september naar het Zandsculpturenfestijn in Garderen. Half één vertrokken we met eigen auto’s met 42 gasten en begeleiders om de zandsculpturen in de expositiehallen en in een prachtig aangelegde tuin te bewonderen.

Dit jaar is het de tiende editie van het Zandsculpturenfestijn. In dit jubileumjaar is het thema “Hollandse Meesters”, waarbij bekende schilderijen en prenten in zandsculpturen zijn uitgebeeld. Zo konden we onder andere het Melkmeisje van Vermeer en de Nachtwacht van Rembrandt driedimensionaal bewonderen. Van de schilderijen was in de expositieruimte meestal ook een prachtige replica aanwezig waardoor je je in het Rijksmuseum waande.

De zandsculpturen zijn gemaakt van 2500 ton speciaal jong rivierzand met een hoekige korrel, waardoor de korrels goed in elkaar haken en er stevige beelden mee kunnen worden gemaakt. De beelden kunnen zelfs tegen regen, alleen niet tegen vorst. Daarom blijven de sculpturen maar 6 maanden staan waarna het zand wordt hergebruikt voor een nieuwe editie van het Zandsculpturenfestijn. Aan de opbouw van de Hollandse Meesters is door zo’n 25 kunstenaars 3,5 maand gewerkt.

Na genoten te hebben van de indrukwekkende kunstwerken was er koffie met gebak in restaurant De Boot waarna er nog gelegenheid was om Tegelwijsheden uitgebeeld in zand te bekijken en een bezoek te brengen aan de Beeldentuin. Moe en onder de indruk van al het moois kwamen we aan het eind van de middag weer terug in Maarn.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Paul Berendsen

0610346472
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken