Met de Zonnebloem naar het Zandsculpturenfestijn in Garderen

dsc02090jpg

De afdeling Maarn/Maarsbergen van de Zonnebloem ging op dinsdag 4 september naar het Zandsculpturenfestijn in Garderen.

Met de Zonnebloem naar het Zandsculpturenfestijn in Garderen.

De afdeling Maarn/Maarsbergen van de Zonnebloem ging op dinsdag 4 september naar het Zandsculpturenfestijn in Garderen. Half één vertrokken we met eigen auto’s met 42 gasten en begeleiders om de zandsculpturen in de expositiehallen en in een prachtig aangelegde tuin te bewonderen.

Dit jaar is het de tiende editie van het Zandsculpturenfestijn. In dit jubileumjaar is het thema “Hollandse Meesters”, waarbij bekende schilderijen en prenten in zandsculpturen zijn uitgebeeld. Zo konden we onder andere het Melkmeisje van Vermeer en de Nachtwacht van Rembrandt driedimensionaal bewonderen. Van de schilderijen was in de expositieruimte meestal ook een prachtige replica aanwezig waardoor je je in het Rijksmuseum waande.

De zandsculpturen zijn gemaakt van 2500 ton speciaal jong rivierzand met een hoekige korrel, waardoor de korrels goed in elkaar haken en er stevige beelden mee kunnen worden gemaakt. De beelden kunnen zelfs tegen regen, alleen niet tegen vorst. Daarom blijven de sculpturen maar 6 maanden staan waarna het zand wordt hergebruikt voor een nieuwe editie van het Zandsculpturenfestijn. Aan de opbouw van de Hollandse Meesters is door zo’n 25 kunstenaars 3,5 maand gewerkt.

Na genoten te hebben van de indrukwekkende kunstwerken was er koffie met gebak in restaurant De Boot waarna er nog gelegenheid was om Tegelwijsheden uitgebeeld in zand te bekijken en een bezoek te brengen aan de Beeldentuin. Moe en onder de indruk van al het moois kwamen we aan het eind van de middag weer terug in Maarn.

Paul Berendsen

0610346472
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken