Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

ZONNEBLOEM MAARSSEN DOET MEE MET NLDOET

Elk jaar doet de afdeling Maarssen van De Zonnebloem mee aan NLDOET, de landelijke actie van het Oranjefonds, waarmee het vrijwilligerswerk in de spotlights wordt gezet.

Een vereniging of organisatie kan één of meer klussen of activiteiten aanmelden op de website van NLDOET, zodat vrijwilligers zich kunnen aanmelden om bij die klus of activiteit te helpen. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat de klus of activiteit met vrijwilligers van buiten de eigen organisatie wordt uitgevoerd. Mensen die nog geen vrijwilligerswerk doen kunnen zo kennismaken met vrijwilligerswerk en met de organisatie.

 

Dit jaar hadden zich maar liefst vijftien vrijwilligers gemeld om te helpen met een lunch voor Zonnebloemdeelnemers. Een record! Sinds 2015 komen er elk jaar vijf leden van de Vechtse Parels.  Eén van de leden is ook Zonnebloemvrijwilliger en heeft haar medekoorleden enthousiast gemaakt om mee te doen. En zo komt er elk jaar een groepje van vier of vijf koorleden, sommigen komen terug, maar elk jaar zijn er ook nieuwe vrijwilligers. En vaak hoor je dan na afloop: “Als ik gestopt ben met werken, dan wordt ik vrijwilliger bij jullie” of “Als de kleinkinderen naar school gaan, over een paar jaar, dan heb ik meer tijd”. Maar ook individuele vrijwilligers komen wel eens terug, door hun werk hebben ze niet veel tijd om regelmatig vrijwilligerswerk te doen, maar ze reserveren elk jaar de twee NLDOET dagen om zich in te zetten voor anderen.

 

De vrijwilligers begonnen om 10.00 uur met de voorbereidingen van een lunch voor zo'n vijftig personen: een grote pan groentesoep, veel goed belegde broodjes en krentenbollen en voor iedereen een schaaltje fruitsalade. Vanaf half 12 arriveerden de deelnemers, op eigen gelegenheid of met de Activiteitenbus. Vrijwilligers en deelnemers zaten door elkaar en zo ontstonden leuke gesprekken aan tafel.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Hans de Wit

0346-562051 / 06-53344267
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?