Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Gouda Maakt

gouda-maakt-00db1613-ebb0-4148-aef9-5034910e4b9c

7 juli t/m 21 juli 2022

Vanwege het 750 jarig bestaan van Gouda is er een leute tentoonstelling over de Goudse maakindustrie van vroeger, nu én later.

Met een kleine groep van vrijwilligers en gasten zullen we de tentoonstelling Gouda Maakt bezoeken op woensdag 7 én 21 juli 2022. De vrijwilligers die zich hebben opgegeven gaan met de geïnteresseerde Zonnebloem deelnemers naar de Zeepfabriek van Viruly. Daar kijken we dan naar hoe in Gouda (en natuurlijk in de rest van Nederland ook) vanaf 1850 industrietakken als Oliën en Vetten, Keramiek, Textiel & Garen, Transport, Levensmiddleen en Bouw & Machines zich hebben ontwikkeld. 

Natuurlijk is daarbij aandacht voor de grondstoffen, producten, machines, mensen en fabriekslocaties in en rond Gouda. De tentoonstelling is een ode aan ambachten, ondernemerschap en de arbeiders van Gouda. 

Hoewel het een tentoonstelling is voor en door Gouwenaren weten we zeker dat wij Nieuwerkerkers ook veel plezier aan deze tentoonstelling zullen beleven. In de maand juli is er extra aandacht aan het transport. Daar wordt onder meer ingegaan op de beurtschippers, de opkomst van de stoomboot, het Merwedekanaal, en de opkomst van treinen en (vracht)auto's.

De tentoonstelling is elke dag (behalve maandag en dinsdag) van 12:00 tot 18:00 uur. Wij zullen het tijdstip van onze activiteit binnen dit tijdsvak afstemmen op de wensen van de vrijwilligers en gasten die met deze activiteit meegaan.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat

(076) 564 64 64
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken