VERSLAG BLOEMENCORSO EELDE OP 6 SEPTEMBER 2014

Zonnebloem afdeling

Wij zouden aanvankelijk met een grote bus naar Eelde gaan. Daar mankeerde iets aan en is besloten met 3 kleine busjes te rijden. De gasten werden opgehaald uit Minnertsga en Berlikum. In Beetgumermolen verzamelden wij ons, en met 20 gasten en 3 vrijwilligersvvertrokken om half elf hier vandaan. Het was een gezellige tocht en er werd heel wat afgekletst en bijgepraat. Aangekomen in Eelde, konden wij dicht bij onze zitplaatsen uitstappen. Hier was iemand van de Zonnebloem aanwezig om aan te geven waar wij moesten zitten. Drie gasten naast elkaar en zo naar boven. Wij zaten vlakbij een verzorgingstehuis, zodat wij daar gebruik konden maken van de toiletvoorzieningen. Het was nog te vroeg voor de optocht, zodat wij eerst wat gingen eten van de meegenomen lunchpakketten. Ook waren er genoeg kramen om eten te kopen, bijvoorbeeld een patatje of kroket. Dit was niet te versmaden en daar werd dan ook veel gebruik van gemaakt. Om half twee was er een voorprogramma (optocht) van muziekkorpsen, reclame voertuigen met hierop mooie bloemstukken. Hierna kwamen de praalwagens waarvoor wij echt naar Eelde zijn gekomen. Er waren verschillende wagens met veel mooie bloemen en in diverse kleuren. Deze optocht was geweldig en schitterend. Het was een pracht om hier naar te kijken en wij hebben genoten. Na afloop gingen wij eerst via een toeristisch route en later over de snelweg terug naar de opstapplaatsen. Onderweg was er veel te zien. Wij hebben een prachtige en gezellige dag gehad. Jellie Bakker

Marja Vos

06-57978557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur