Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Orchideeën hoeve 11 december 2014.

Zonnebloem afdeling

Dankzij de inspanningen van Hette Veldema en Dorien Sijtsma door het ophalen van bijna € 1.000,00 aan sponsorgeld kunnen wij onze gasten een voordelige reisje aanbieden naar de Orchideeën Hoeve.

 

Op een wel zeer herfstige dag vertrekt een grote en kleine bus richting Luttelgeest. In Bitgummole stappen de laatste gasten in en de hagelstenen kletteren uit de lucht. Om drie uur gaan we dan richting de polder. Om half vijf arriveren wij in de Orchideeënhoeve. Wat een drukte. We zijn niet de enigen die een leuke middag/avond willen. Binnen worden we verrast door mooie winterse taferelen.  Tineke van Tjerk was er ook nog met een bus met gasten uit Bolsward. We gaan eerst naar het restaurant, waar we een plek krijgen voor al onze gasten. 55 stuks in totaal. En de groep uit Bolsward. We krijgen een lekker bakje koffie met een gebakje. Daarna gaan we met de hele groep eens bekijken wat er allemaal te zien is. De kaarsjesroute is erg mooi al zien we nu niet de goed de vele vele orchideeen . Die staan nu wat in het donker. We komen door de vlindertuin en een vogelpark. En in de watergrachtjes zwemmen honderden vissen. Veel karpers. De tijd vliegt, voordat we er erg in hebben is het al zes uur en dat betekent etenstijd. Op naar het restaurant. Het is erg druk in het restaurant, er is een zelfbedieningsbuffet, maar wij worden luxe bediend en krijgen een schaal met broodjes met ham en kaas en een terrine pittige romige tomatensoep met veel balletjes. Na een weer heerlijk bakje koffie gaan we nu naar de kerstmarkt en orchideeënwinkel. Er wordt goed gekocht en vele gasten lopen met plastic tasjes met mooie orchideeën en kerstspullen. Er lopen kerstnarren, een kerstman en er treedt een koor op. Het NoordNederlands Jagerskoor Prins Hendrik. Met voor ons een bijpassend hoedje. Voor dat we het weten is het al weer tijd om te gaan. Iedereen wordt opgescharreld en om kwart voor negen zetten we koers richting Friesland. Het is droog nu. Onze chauffeur in het kleine busje, Jan Tuinstra, rijdt nog even door het centrum van Bolsward. Erg leuk versierd de gracht in het centrum.

Om 22.00 uur is de groep van St. Anna weer op de plaats van bestemming en bij het verlaten van de bus krijgen alle gasten nog een klein orchideetje in cadeauverpakking.

Al met al een prachtige middag/avond.

 

Corrie de Jong.

Hoofdsponsor 
Metaal
MSE FORKS                               Sint Jacobiparochie

sponsoren

 • ESV Metaal                         Berltsum
 • Willie's Hout                         Berltsum
 • Voedings Adviseur Detail      St Annaparochie
 • Joostema loonbedrijf             Minnertsga
 • Rondaan Metaal                   Berltsum
 • Born vd Graaf Administratie   Berltsum
 • Auttek Engenering                Berltsum
 • Bijland Bouwbedrijf                Berltsum
 • Ben Roersma Schildersbedrijf  Berltsum
 • KWB Metaal                         Berltsum
 • Zijlstra Bouw Bouwbedrijf       Berltsum
 • Markthal Detailhandel             Berltsum
 • Klaas Zijlstra Metaal             St Annaparochie    
 • Halma Agro Brandstoffen         St Annaparochie
 • M Faber audiovisuals             St Annaparochie
 • Albert Heijn Detailhandel             St Annaparochie
 • Klaas Bijlsma Grondverzet         St Annaparochie
 • Mijno v Dijk Mechanisatie               St Annaparochie
 • Beimers taxi vervoer                    St Annaparochie
 • Reitsma reclame Reclame         Bitgum
 • De Vries Metaal                        Bitgum
 • Fysta Fisiotherapie                  St Annaparochie

totaal € 930,00   

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Boukje Schraa

0518-462074
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

 • Kunst en cultuur
 • Buitenactiviteiten
 • Bezoekwerk
 • Evenementen en festivals
 • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken