DE ZONNEBLOEM OP WEG

Paleis het Loo, 19 September 2014

Met een groep van 50 gasten en vrijwilligers, een gezellige spraakzame buschauffeur die ons van alles wist te vertellen onderweg, vertrokken we op tijd richting Paleis het Loo.
De weergoden hadden het zeer goed met ons voor want het werd een prachtige dag met aangename temperaturen, de jas konden we die dag thuis laten!
In 2 groepen verdeeld ging er 1 groep het paleis van binnen bekijken en de andere groep bezocht de paleis tuinen en na een uur werd er gewisseld. Al was dit zeer moeilijk te plannen vanwege de “file” die bij de lift kon ontstaan.  Even “voelen” aan de gehaakte gordijnen voor de ramen werd meteen afgeraden door de beveiliging want dit waren de lievelings gordijnen van Prinses Juliana. Een geschrokken “sorry” klonk er vanuit de rolstoel.
Na verschillende kamers en bijzondere bezienswaardigheden binnen in het paleis te hebben bekeken, konden we genieten van het mooie weer in de prachtig aangelegde tuinen, waar we ook onze consumptiebon konden inleveren om wat te drinken en we hebben hier heerlijk van genoten op het terras.
Er was soms wel wat duw-trek-en samenwerking nodig om de gasten in rolstoel zoveel mogelijk te laten zien. Nog even het winkeltje bewonderen. Met zijn “vorstelijke” prijzen werd er meer gekeken dan iets gekocht. Maar er was dan ook voldoende te zien!
Op naar de thee/koffie met appelgebak om daarna via de stallen met verschillende koetsen en paarden terug naar de bus te lopen, waar we moe maar voldaan weer met vele “weetjes” van de buschauffeur terug naar Almere reden. Zonder de prins op het witte paard, maar met Vorstelijke herinneringen namen we afscheid van elkaar en hopelijk weer tot de volgende keer!

Yvonne Tenninglo

036-5332810
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten