Theatermiddag 8 november 2014

Zonnebloem afdeling

Zomaar een prachtige, zonnige na zomerdag in november… Al vroeg waren de eerste vrijwilligers aanwezig om alle voorbereidingen te treffen. Het draaiboek wat Paula had gemaakt, werkte uitstekend en een ieder die zich had opgegeven om te helpen wist wat hij moest doen.

De eerste gasten waren er al vroeg; zij werden door taxi Salders al om 12:40 uur gebracht. Na een rustige opstart liep de ontvangst van de gasten storm, waardoor het afstreepsysteem op de lijsten niet meer bij te houden was (volgend jaar zal dit dan ook anders worden aangepakt). Bij de garderobe verliep alles heel soepel en iedereen zocht een plekje naar zijn of haar zin.

Joke Scheepers, de nieuwe voorzitter van het interim regiobestuur, openende de middag. Omdat enkele gasten iets te laat waren, startte de voorstelling tien minuten later dan gepland met oude liedjes uit grootmoeders tijd. De show heette dan ook: ‘Terug naar Vroeger’, uitgevoerd door Paul en Froukje van theatergroep Linquenda.

De show was het echte levensverhaal van Paul zelf. Er werden dingen herkend van vroeger en er werd volop meegezongen en arm in arm meegedeind op de oude, herkenbare liedjes. Zelfs een aantal vrijwilligers zong uit volle borst mee! Een mevrouw uit de zaal kreeg de dag van haar leven en stapte onder begeleiding van Paul en Froukje het podium op om mee te dansen, waarmee zij enige bekendheid verschafte.

In de pauze was er voor iedereen keuze uit verschillende soorten drankjes, welke in rap tempo door de vrijwilligers in kratjes werden gedaan om vervolgens uit te delen. Een enkele gast had nog niet gegeten en ook dat was heel goed verzorgd er kwamen zelfs belegde broodjes tevoorschijn!

Na de pauze werd de show weer hervat en ging het vooral om zaken als gevoel, boven jezelf uit stijgen en werd het prachtige lied van Claudia de Breij ‘Mag ik bij jou zijn’ gezongen. Paul vertelde dat hij Clini clown was geweest. Hij trok zijn clownspak aan en met de prachtige achtergrondmuziek kreeg hij de zaal volledig stil.

Het lied ‘Leun op mij’ werd ook ten gehore gebracht en dat kreeg voor een van onze vrijwilligers een symbolische betekenis. Bij binnenkomst van alle gasten, was er namelijk een gast die haar schouder aanbood aan een andere gast om op te steunen terwijl zij gezamenlijk een plek zochten in de zaal. Dat kwam in dat nummer dus heel mooi samen.

Na afloop kregen de artiesten de bloemen waar ze in de act al een paar keer grappig op gezinspeeld hadden. Op een paar gasten na, die vroegtijdig naar huis waren gegaan, heeft iedereen heel erg genoten maar ook enkele gasten gingen voortijdig naar huis. Over smaak valt niet te twisten en al begon de voortstelling wat zwak, toch was er veel ontroering aan het einde. De garderobe verliep wederom soepel en de taxi’s stonden al klaar.

Waar nodig werd alles opgeruimd en na afloop was er een gezellig napraatje met de vrijwilligers. Veel lof voor Henk Sloot die alles wat met de zaal te maken had, perfect had geregeld. En dank aan Paula die dit voor de eerste keer deed en zelfs nog had gezorgd voor belegde broodjes voor wie wat trek kreeg. Een geslaagde middag voor de 220 gasten en 24 vrijwilligers.

Yvonne Tenninglo

036-5332810
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten