Zandsculpturen Festival Garderen

6e39c0ea-8f7b-47fb-a1c8-f572ca30a08ajpegjpeg

Dagje uit naar de Zandsculpturen in Garderen.

Op donderdag 16 september gingen de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem Almere Stad Oost met busorganisatie Marion reizen naar de Zandsculpturen in Garderen. 

Het thema was ’75 jaar vrijheid’.

 

Rond half 9 ontvingen wij de eerste gasten en het werd al snel drukker. Eén gast hebben wij nog thuis opgehaald, omdat het was misgelopen met haar chauffeur. Daarna konden we vertrekken en buschauffeur Rob reed ons in een klein uurtje naar Garderen. Onderweg begon de zon te schijnen, dus het plezier nam meteen toe. 

 

Bij binnenkomst liepen we eerst door een beeldentuin en vervolgens werden we langs de eerste  zandsculpturen geleid van oorlogstaferelen en legervoertuigen.  

In het restaurant kregen we koffie met heerlijk appelgebak.

Daarna gingen vrijwilligers en gasten voor de eerste keer door het park langs de zandsculpturen over de Tweede Wereldoorlog; de koninklijke familie, Anne Frank, Pearl Harbour, Marget Garden, de bevrijding…….Teveel om op de noemen. 

Na een uurtje streken de eerste gasten op een bankje neer en kregen ze wat fris.

Rond 13.00 uur werd de lunch geserveerd; heerlijke zelfgemaakte groentesoep, kroket, broodjes met ham, cervelaatworst en kaas, met koffie en thee erbij. 

Hierna kon iedereen nogmaals langs de zandsculpturen over de WO II of binnen de prijsvraag doen naar het raden van steden in Nederland. 

Sommigen kochten nog wat in de beeldentuin en daarna was het tijd voor ……. ADVOCAAT met slagroom! Meestal doen we dat op de terugweg in de bus, maar vanwege het mondkapje was dat wat lastig. Dus lekker buiten op het muurtje of de rollator een advocaatje of wat fris. Wat hebben ze gesmuld!

 

Om half 5 arriveerden we bij Polderburen en zagen we veel dankbare en blije gezichten. 

Het was een topdag geweest!

Yvonne Tenninglo

036-5332810
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten